Brandul românesc Lăptăria cu Caimac a obţinut certificarea International Food Standards

2
1422

Sigur aţi remarcat Lăptăria cu Caimac în supermarketuri, prin ambalajul atipic. Toate produsele lor vin în ambalaje din sticlă, cu capac arămiu şi cu acel simbol simpatic cu văcuţa. În plus, au şi acel gust de proaspăt şi nu au conservanţi. Fabrica asociată firmei face şi livrări la domiciliu şi e printre cele mai mari „lăptării” din apropierea Bucureştiului. Acum aflăm că au obţinut certificarea International Food Standards 6.1.

International Food Standards 6.1 este sistemul cu cea mai largă recunoaştere internaţională, iar odată cu această certificare brandul Lăptăria cu Caimac îşi va putea duce produsele peste hotare, pe rafturile magazinelor din Uniunea Europeană. Certificarea a fost obţinută în urma unui audit realizat în luna martie de către Lloyds Register. Asta implică un audit amănunţit al fabricii Lăptăriei cu Caimac din Drăgoeşti şi verificarea respectării a numeroase exigente tehnice.

Iată-le:

  • gestionarea materiei prime
  • gestionarea analizelor specifice
  • analizarea posibilelor contaminări
  • mentenanţa utilajelor şi calibrări
  • trasabilitatea produselor noastre până la furnizori
  • gestionarea igienei atât pe infrastructură, spaţii, utilaje, dar şi personal operator
  • verificări şi bune practici pentru siguranţa alimentului
  • concordanţa cu legislaţia în vigoare

Auditul a fost realizat de către Lloyds Register, iar certificarea e păstrată prin reauditarea anuală. Lăptăria cu Caimac este o afacere tânără, împlinind în 2021 3 ani de la lansare şi încheind anul 2020 cu o cifră de afaceri de 49 de milioane de lei. A înregistrat creşteri însemnate la nivel de capacitate de producţie, dar şi la nivel de vânzări. La final de 2020 compania a lansat prima emisiune de obligaţiuni în valoare de 3 milioane de euro, iar în martie a primit aprobarea pentru derularea unei oferte de vânzare de tip plasament privat de acţiuni.

Produsele Lăptăria cu Caimac se găsesc în peste 2000 de magazine, inclusiv Mega Image, Auchan, Cora, Kaufland, Carrefour, Selgros, Metro şi altele.