Louis Vuitton îşi deschide primul restaurant în februarie

0
1011

Dacă am auzit de restaurante şi cafenele Ferrari sau Armani, azi aflăm că Louis Vuitton intră pe această piaţă. Casa de modă cu o istorie de peste 160 de ani în spate îşi va deschide primul restaurant luna viitoare, iar acesta se va afla în Japonia.

Compania mamă Louis Vuitton, LVMH e în spatele acestui proiect şi vrea să se extindă şi dincolo de el, în industria ospitalităţii. Restaurantul se va numi Le Cafe V şi se va afla la ultimul etaj al noului magazin Louis Vuitton din Osaka. Meniul stă sub semnătură chef-ului japonez Yosuke Suga. Acesta are două decenii de colaborări cu mari restaurante şi mai toate au primit stele Michelin. Se despărţea de groupul Joel Robuchon în 2014 şi a creat un restaurant unic în Tokyo, cu doar 20 de locuri, Sugalabo.

O versiune Sugalabo V va fi inclusă şi în noua locaţie Louis Vuiton, lângă bar şi, deschisă spre o terasă pe acoperiş. Va fi o zonă open space, aerisită şi cu câteva zeci de locuri doar, exclusivistă. Designerul Tokujin Yoshioka s-a ocupat cu realizarea de plăci speciale de încărcare wireless pentru telefoane, integrate în fiecare masă. Designul conceput de el a servit ca punct de inspiraţie şi pentru veselă şi mobilă.

Deschiderea boutique-ului Louis Vuitton are loc pe 1 februarie, iar a restaurantului pe 15 februarie. Clădirea a fost gândită de către arhitectul Jun Aoki. Firma mamă LVMH mai pregăteşte şi o redeschidere a restaurantului din magazinul flagship Dior din Paris, pe Avenue Montaigne, care se află în renovare. LVMH mai deţine şi hoteluri Bulgari, în colaborare cu Marriott International. Există 4 hoteluri în acest moment, în Dubai, Milano, Londra şi Bali. LVMH vrea să aducă şi celebrul restaurant de fructe de mare Langosteria din Italia la Paris.