Mâncare gătită pentru câini? Drooler este un business românesc care abordează această nişă

0
1039

În ultimii 2 ani au explodat business-urile cu mâncare gătită livrată la domiciliu, dar mai sunt încă nişte neacoperite. Spre exemplu am aflat azi că există ceva numit Drooler, adică o afacere locală care livrează mâncare gătită pentru câini.

Drooler ar exista deja de 5 ani ca proiect, dar se va lansa de abia în septembrie 2022. Totul porneşte de la ideea că unele patrupede au o o dietă complexă, dincolo de conservele şi bobiţele pe care le cumpărăm. Acelea sunt deseori pline de conservanţi, pentru a rezista o perioadă mai lungă. Andrei Cerbu este fondatorul acestui business şi vine după experienţa unui food truck cu specific mexican, care a prins la public. Inspiraţia pentru Drooler i-a venit după ce a apărut Focă în viaţa sa, un câine husky.

Aparent a discutat şi cu alţi stăpâni de câini, care se întrebau cât de reale sunt ingredientele de pe etichetele care le promiteau mistreţ, somon, iepure. Drooler face totul mai transparent, având ingredientele mâncării gatite pentru câini complet la vedere. Andrei a primit deja finanţare pentru business: 33.000 de euro pentru fabrica de mâncare, iar restul de 70.000 necesari pentru a închiria un spaţiu la Galaţi şi a îl utila i-a acoperit chiar el.

Rezultatul este o fabrică acum capabilă să producă 1200 de porţii pe zi, în regim de slow cooked. Apoi a venit conceperea reţetelor. Aici Drooler a colaborat cu Facultatea de Medicină Veterinară USAMV Cluj, mai precis cu profesorii de la departamentul de nutriţie animală. Coordonatorul Adrian Macri a analizat meniul şi a declarat că e pe la 80% din necesarul de care are nevoie un câine pentru hrană zilnică şi că va trebui să mai adauge ingrediente.

Aşa au apărut printre ingrediente turmeric, varza kale, praf de alge şi o zonă de superfoods pe listă. Andrei a aflat şi că fierberea omora vitaminele şi a trecut la un proces de slow cooking. Reţetele şi gramajele au fost apoi stabilite în funcţie de talia patrupedului (5, 10, 15 kilograme) şi apoi a început faza de test, cu căţei de la adăpost. A fost analizată apoi evoluţia lor fizică.

Atunci când Drooler se va lansa, va vinde doar online, cu livrare în maxim 24 de ore cu mâncarea congelată. Sunt în pregătire şi centre logistice în Cluj şi Bucureşti pentru a livra mâncare fresh, via Glovo sau Tazz. E în calcul şi o listare pe Freshful. O caserolă Drooler costă între 7 şi 15 lei, ceea ce nu e rău deloc.