McDonald’s lansează MacCoin, colecţie de 5 monede aniversare Big Mac

1
2212

McDonald’s aniversează 50 de ani de Big Mac prin lansarea a cinci monede în ediţie limitată, cunoscute drept MacCoins. 6.2 milioane de monede de acest tip vor fi distribuite în restaurantele McDonald’s din peste 50 de ţări de pe tot globul. Monedele MacCoin nu au o valoare în numerar şi aflaţi mai jos ce se poate face cu ele.

Fiecare dintre cele 5 monede înseamnă câte un deceniu din istoria Big Mac, iar clienţii le pot păstra pentru colecţie. Le pot face cadou prietenilor şi începând cu data de 3 august le vor putea da la schimb pentru un Big Mac până la final de an 2018 în orice restaurant McDonald’s care participă la promoţie.

În România aceste monede MacCoins vor fi împărţite fanilor Big Mac, în limita stocului. Vor ajunge la norocoşi în cadrul unor evenimente, trei la număr, desfăşurate în Bucureşti, Cluj şi Constanţa. Vor avea loc şi câteva acţiuni-surpriza McDonald’s pe canalale de social media ale companiei. Clienţii vor putea primi şi câte un MacCoin în restaurant, în limita stocului, atunci când cumpără un meniu Big Mac.

Din ce văd în clipul de prezentare de mai jos, fiecare bănuţ va avea un model special, fie în formă de spaţiu, fulgere, smile-uri şi like-uri sau un soare glorios. McDonald’s ne mai informează şi că a vândut în ultimii 23 de ani peste 70 de milioane de burgerii Big Mac în România, ceea ce sună impresionant. Big Mac-ul este unul dintre cele mai populare preparate din meniul de la McDonald’s în România, se pare.

Big Mac a fost inventat în Uniontown, Pennsylvania în 1967 de către Jim Delligati, unul dintre primii francizaţi Mc. Monedele MacCoin sunt realizate din alamă şi ilustrează istoria ultimelor decenii, inclusiv perioada flower power, sau ascensiunea computerelor.