Urmează săptămâni de foc pentru cei pasionaţi de cele mai fierbinţi evenimente ale momentului. Între finala Champions League, începutul Cupei Mondiale şi nunta prinţului Harry, ai toate motivele să stai lipit de TV şi social media. Iar evenimentele cu ştaif au şi preparate culinare pe măsură. Pe noi ne interesează meniul de la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle şi am făcut o trecere în revistă a tuturor tabloidelor, pentru a afla ce se serveşte la evenimentul regal.
Pe 19 mai, în faţa a milioane şi milioane de privitori, cei doi vor păşi în faţa altarului pentru schimbul de jurăminte. 30 de chefi au început deja treaba pentru meniul special, plus zeci de alţi asistenţi. Bucătarul sef al reginei, Mark Flanagan îi va coordona, iar echipa a adus deja ingrediente de la fermele din Marea Britanie. Ingrediente naturale, bio, sănătoase şi legumele de sezon sunt gata să ajungă în bucătăria regală.
Cuplul a gustat câte puţin din toate şi a apreciat prospeţimea. Se vor servi canape-uri, adică mici bruschete acoperite cu tot felul de pateuri, legume, brânzeturi. Foie gras nu va lipsi şi dacă tot se fac aluzii la preparate specific britanice, mă gândesc că poate vedem şi Fish and chips sau Shepherd’s Pie. E drept că sunt mâncăruri cam comune pentru capete încoronate.
Bucătarul şef nu a dorit să ofere extra detalii în afară de ingredientele utilizate: sparanghel, mazăre şi roşii. Ştim că vinul ales de prinţ şi Megan pentru nunta este Chapel Down Classic Non Vintage Brut (Tenterden). Acesta este un vin alb spumant, cu origini englezeşti, acelaşi ales şi la nunta prinţului William. Vine de la podgoria The Chapel Down din Tenterden, Kent. Preţul este de 13, până la 24 de lire sterline.
Oraşul Windsor a creat şi o bere specială cu ocazia nunţii celor doi şi se numeşte „Windsor Knot”, o bere răcoritoare şi light, care combină cereale britanice şi americane. Nunţile de la Casa Regală Britanică au mai mereu acelaşi program. Cina are mai mereu 3 feluri de mâncare, dar având în vedere că Meghan Markle e gurmandă, ne aşteptăm la bunătăţi speciale.
Tortul de nuntă ar urma să fie bazat pe banane, conform unor tabloide britanice. Alte surse afirmă că ar fi fost ales un tort din lămâie şi flori de soc. Biscuiţii englezeşti sunt de asemenea în meniu. Aşteptam lista completă imediat după nuntă.