Muzeul Mahmurelii a fost deschis şi e perfect pentru nopţile pe care ai vrea să le uiţi… sau le-ai uitat

0
285

Am auzit de muzee de toate felurile, de la cel al kitsch-urilor de la Bucureşti, la unele în care fac furori bananele lipite cu scotch, dar astăzi am descoperit ceva complet nou. Primul Muzeu al Mahmurelii a fost inaugurat la Zagreb, capitala Croaţiei. E gândit pentru petrecăreţii care nu mai ştiu exact ce au făcut cu o seară înainte.

Include poveşti legate de mahmureală, obiecte tipice pentru nopţile nebune şi înecate în licori bahice, dar şi artwork urban. Rino Dubokovic este fondatorul acestui muzeu şi se pare că ideea i-a venit după ce a ieşit într-un bar cu prietenii săi. Cu aceea ocazie au început să rememoreze cu toţii întâmplări legate de mahmureală. Ulterior s-a format ideea unei colecţii de obiecte asociate acelor seri nebune.

În afară de obiectele trăznite, există şi o cameră unde poţi simula modul în care percepe lumea o persoană care a băut multă bere. Îţi vei pune un soi de “ochelari de băutor de bere” şi apoi va trebui să îţi testezi reflexele. Muzeul Mahmurelii are şi o zonă interactivă, unde se pot povesti cele mai amuzante sau teribile experienţe de beţie. Dacă mă întrebaţi pe mine o cameră întreagă din muzeu ar trebui dedicată trilogiei comice “The Hangover”, dar cred că trebuie achiziţionate drepturile pentru aşa ceva.

La magazinul de cadouri găsiţi şi un Monopoly de beţie, “Drunkopoly”, dar şi un Hangover Wine. Inaugurarea s-a făcut pe 1 decembrie 2019, în zona centrală a oraşului Zagreb, iar dacă totul merge locaţia se va muta într-o incintă mai mare. În mod previzibil 51% dintre vizitatorii de până acum sunt studenţi. Dacă aveţi drum prin Zagreb, găsiţi muzeul pe Strada Preradoviceva Numărul 8. Pentru adulţi intrarea este 4 euro, iar pentru studenţi este 3.5 euro.

Leacuri pentru mahmureală nu găsiţi aici, dar sigur sunt restaurante cu plescaviţa şi ciorbe care vor rezolva asta.