Oktoberfest vine la Bucureşti! Când are loc şi cât costă intrarea

0
4469

Dacă braşovenii s-au grăbit şi au avut deja propriul Oktoberfest încă din luna septembrie, noi la Bucureşti îl avem… când trebuie, adică acum în octombrie. Tocmai a fost anunţat un Oktoberfest local, organizat cu susţinerea Tuborg şi avem toate detaliile mai jos.

Festivalul Berii Oktoberfest 2022 are loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, între 21 şi 30 octombrie 2022. Nu vă îngrijoraţi de frig, totul se va ţine într-un mega-cort. Ni se promite bere, mâncare, muzică şi multe altele. Primii artişti confirmaţi sunt Loredana şi orchestra Agurida, Vunk, Pepe, Smiley, Anna Lesko, Alexandra Ungureanu, Compact, Ştefan Bănică, Holograf, Jimmy Dub, Luz. Încă se caută colaborări din zona de food truck, iar înscrierile sunt deschise aici.

Organizatorii afirmă că se vor da comenzi la bar de pe smartphone, cu share location la chelner să ne găsească în mulţime. Vom găsi la Oktoberfest un concurs internaţional de cârnaţi, cel mai bun ciolan şi preparate alese după analiza a 120 de producători de bunătăţuri regionale. Pe 12 septembrie fuseseră anunţaţi 9 parteneri tradiţionali de bunătăţi:

„Burduf de Rucăr în coajă de brad, fructe și dulcețuri de pădure din zona Apuseni, must din 21 de soiuri podgorii selectate pe considerentul „an excepțional” , pește sărat-uscat lipovenesc de Jurilovca „moartea berii”, gumă de mestecat dacică din amestec de ierburi și fructe sălbatice (produs unicat pentru care așteptăm avizul anti-drog), cârnați de bere din carne de berbec afumată cu paprikă (rețetă Cehia), bou la proțap rece cu muștar (rețetă Bavaria – Allgau), halviță naturală românească (rețetă Brăila 1950), prepelițe în sos dulce-acrișor (rețetă Burgundia – Franța), boboci de rață pe varză (rețetă Szeged – Ungaria).”

Sunt pregătite 10 grătare uriaşe, iar chelnerii vor avea costume tradiţionale bavareze.

Biletul pe o zi costă 10 lei şi se ia de aici.