Parada de cozonaci şi dulciuri tradiţionale ajunge la Tineretului Christmas Market 2022

0
373

Am scris deja despre Tineretului Christmas Market 2022, târgul de Crăciun din Parcul Tineretului, semnat Autentic Events. A început de o săptămână şi se desfăşoară pe platoul Şincai din Parcul Tineretului şi acum va găzdui un sub-eveniment axat pe cozonaci şi dulciuri tradiţionale.

Cozonacul şi dulciurile tradiţionale se vor găsi din belşug la Festivalul de Crăciun. Cozonacul va fi cu siguranţă vedeta acestui weekend, un preparat îndrăgit de toţi românii, în special de sărbători. Este frământat cu drag, rumenit şi aburit, de preferat pufos şi cu umpluturi diverse. În ultimii ani românul s-a familiarizat cu cozonacul cu Nutella, cu matcha, cu arome picante, cu fistic şi alte nebunii influenţate de bucătăria internaţională.

Nucile au devenit nuci pecan, avem şi migdale inserate prin cremă sau cozonac cu dulceaţă cu indice glicemic redus. Pe lângă cozonaci veţi mai găsi la târg următoarele bunătăţi dulci: acadele, langoşi, turtă dulce, kurtoş, clătite, prăjituri de casă, plăcinte, gogoşi. Ele vor fi dulci sau sărate, dolofane, prăjite sau coape pe plită. Veţi găsi alivenci, poale-n brâu moldoveneşti, plăcinte cu mere şi scorţişoară, brânză dulce şi stafide şi telemea şi mărar.

Ingredientele sunt naturale şi plăcintele se fac cu blat sau cu foietaj. Târgul este deschis zilnic, până în 24 decembrie, în Parcul Tineretului.