Petit Patis este o cofetărie şi brutărie ca la Paris, recent deschisă în Sibiu

0
3219

Sibiul tocmai a devenit mai posh, prin deschiderea primei boulangerii autentice la nivel local. Se numeşte Petit Patis şi se află pe strada Turnului, numărul 24. Este o combinaţie de brutărie şi patiserie, iar detalii despre locaţie avem mai jos.

Fie că vrei să iei un croissant şi o cafea pentru micul dejun, sau o pâine cu unt sau coaptă după standarde europene, Petit Patis sună ca o idee bună. Văd că au şi îngheţată, dar şi prăjituri cu caramel sărat, plus Tarte Tatin, cu măr caramelizat înăbuşit în unt. Localul este unul cu specific franţuzesc şi include până şi cocktailuri, având un meniu foarte variat.

Proiectul o are în spate pe Liliana Beldea, Chef Patiser care a urmat cursuri la Paris şi aduce de acolo savoire faire-ul necesar. Petit Patis este deschis de luni până duminică, între orele 08:00 şi 20:00, iar majoritatea ingredientelor folosite pentru preparate sunt aduse special din Franţa. E vorba despre produse artizanale de calitate.

Găsiţi aici şi faimosul pain au chocolat, pentru a vă începe ziua cu energie şi un mic dejun savuros. Sunt şi multe tipuri de pâine din care să alegeţi, fie că vă place cu secară, cu seminţe, din făină albă, neagră şi evident sunt şi baghetele celebre. Eclerele arată bine în fotografii şi am văzut şi câteva macarons, care ar pune până şi Madame Lucie şi Paul în dificultate.

Localul are 20 de locuri de stat jos şi în fundal se aude încetişor muzică franţuzească. Must try atunci când ajungem în Sibiu.

Sursa foto