Un studiu foarte interesant ajunge astăzi în inbox-ul nostru și are de-a face cu preferințele românilor pentru mâncare. Studiul vine din partea platformei de livrări foodpanda România și descoperim cum se prezintă topul celor mai comandate preparate culinare în ultimul an de către români.
În top se află burgerii, pizza, cartofii prăjiți, ciorbele, urmate de shaorma, kebap, crispy strips, paste, aripioare de pui și plăcinte. Astfel am ajuns în momentul în care burgerii au depășit pizza în preferințele românilor. De asemenea, cartofii prăjiți se mențin în top 3 preparate comandate în ultimul an.
Pe seama datelor dezvăluite, în ultimul an, cei mai mulți dintre utilizatorii foodpanda au ales să comande preparate culinare din categoriile fast food. De asemenea, au comandat și din categoria pizza, bucătăria internațională, cea europeană, mâncare tradițională românească. Burgerii au fost la mare căutare, cât și preparatele din bucătăria italienească, chinezează, asiatică și mexicană.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Mâncării celebrată la nivel global pe 16 octombrie, foodpanda ne propune să sărbătorim cu unul dintre preparatele din lista de mai sus. Tot acolo găsim și recomandări de restaurante.