Programul de colectare şi reciclare a uleiului alimentar uzat a fost premiat de Guvernul României; Auchan ia trofeul

0
237

Gala Dezvoltării Durabile din 2 ianuarie 2023 a adus premii, în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României. 5 companii au fost premiate pentru utilizarea cu înţelepciune a apei. Auchan România a fost desemnat câştigător la secţiunea Societăţi Comerciale, indiferent de domeniul de activitate, pentru programul de colectare şi reciclare a uleiului alimentar uzat.

Competiţia face parte dintr-un program amplu de conştientizare şi informare cu privire la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă înscrise pe Agenda 2030. De altfel, am mai scris despre Programul de Colectare şi Reciclare a Uleiului Alimentar Uzat, lansat de Auchan România în octombrie 2019. El a mobilizat până la final de an 2022 peste 395.000 de consumatori casnici, care au adus în punctele de colectare un total de peste 540.000 de litri de ulei alimentar.

În acest mod, 500 de miliarde de litri de apă au fost salvaţi de la contaminare, iar consumatorii au evitat aruncarea uleiului în locuri nepotrivite, precum canalizarea. Este un obicei comun şi poluant. Printre partenerii proiectului se numără Aqua Carpatica şi Fairy.

Alţi premianţi de la Gala Dezvoltării Durabile 2023 au fost:

  • UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI, FACULTATEA DE GEOGRAFIE – la categoria UNIVERSITĂȚI ȘI INSTITUTE DE CERCETARE, cu proiectul: Restaurarea zonelor umede și a turbăriilor din Regiunea de Nord-Vest
  • MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR – la categoria ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ, cu proiectul: Întărirea capacității autorității publice centrale în domeniul apelor – RO-FLOODS, actualizare planuri de management al riscului la inundații și hărți de hazard și de risc la inundații
  • Asociația MAI MULT VERDE – la categoria ONG, cu proiectul Cu Apele Curate