Compania LaProvincia a anunţat lansarea în această toamnă în magazinele din România a unui nou brand de carne de pui: Puiul Vegetarian. Dorinţa lor a fost să aducă aroma şi gustul de „pui de ţară” pe mesele românilor. E vorba despre acel pui crescut cu legume şi cereale, sănătos şi… nedopat.
LaProvincia este o companie cu experienţă în creşterea păsărilor şi cerealelor, încă din 1978. Este un brand care promovează sustenabilitatea prin acţiunile sale. Compania creşte pui după învăţăturile bunicilor şi a lansat prin „Puiul Vegetarian” un pui galben, hrănit cu cereale precum cel de la ţară, de la bunici. Cerealele sunt producţie proprie, pe terenurile companiei din zona Horezu. Puteţi găsi produse LaProvincia în supermarketuri, iar crearea acestui brand de carne de pui a venit pentru că la noi în ţară încă se permite importul din afară UE a unei cărni de pui hrăniţi cu făină din carne şi oase (aşa numita făină proteică).
Făina aceasta este realizată din deşeuri ale industriei de prelucrare a cărnii, care nu sunt destinate consumului uman. Puii ajung să fie hrăniţi cu un preparat din carne reziduală, intestine, organe, ţesuturi conjunctive şi oase. Puiul Vegetarian e crescut doar cu legume şi cereale, în special porumb şi grâu. Produsul cel nou se găseşte în magazine sub formă de pui întreg, copane său piept de pui dezosat. Găsiţi şi ficat de pui sub acest brand, dar şi aripi de pui, spinări, spate şi gâturi de pui.
De unde puteţi cumpăra Puiul Vegetarian:
- Mega Image
- Auchan
- Carrefour
- Kaufland
- Cora
- Selgros
- Supeco
- Diana
- Annabella
- Magazinele proprii LaProvincia