Restaurantul Maize lansează meniul de primăvară şi consolidează echipa de bucătari

0
1593

Unul dintre cele mai originale şi hip restaurante din Capitală, Maize a anunţat în această săptămână perioada în care îşi va lansa meniul de primăvară. Cu această ocazie am aflat că îşi consolidează echipa şi alte detalii interesante.

Maize a fost subiect de ştiri la începutul lunii, când bucătarul său Alex Petricean a fost numit „Cel mai creativ chef din Bucureşti 2017”, distincţie câştigată la gala Restocracy. Pe Alex îl ştiţi probabil sub porecla D’Artagnan de la unul dintre primele sezoane Master Chef. Revenind la Maize, restaurantul îşi va lansa meniul de primăvară începând cu 24 februarie.

Pentru a pune la punct noutăţile, va fi închis între 19 şi 23 februarie. O noutate este debutul Chef’s Table, un concept care aduce faţă în faţă clienţii şi bucătarii şi care va debuta pe 26 februarie. Momentul e marcat de întoarcerea definitivă a lui Chef Alex Petricean, plecat temporar la Noma. Maize şi-a crescut recent personalul prin angajarea lui Sorin Stoica, care alături de Mihai Dragomir are poziţia de Sous Chef.

Sorin are 27 de ani şi a lucrat sub tutela lui Chef Paul Oppenkamp, în bucătăria faimosului The ARTIST Restaurant. Maize a făcut o reputaţie prin faptul că are un design ca de creaţie LEGO şi că foloseşte numai produse bio, direct de la ferme locale. Promovat sub numele de „Farm to Table” conceptul restaurantului implică achiziţionarea materiilor prime direct de la producător/fermă, fără intermediari sau procesare.

Maize e genul de loc în care te poţi trezi cu un chef care te va servi şi îţi va spune şi o poveste despre preparat, din ce am înţeles. Îl aşteptăm în versiunea 2.0 acum.

Sursa foto