Rețetă Souvlaki grecesc cu piept de pui, ca la mama lui, în Grecia (Gătim cu Denis)

1277

O nouă săptămână, un nou preparat, sper să vă placă aceste episoade în care gătim tot felul de lucruri împreună. De data acesta am ales să gătesc un Souvlaki cu pâinici făcute în casă. Souvlaki este o mâncare cu origini grecești și este pregătită din carne, legume și pita, un fel de pâine.

Noi azi o facem din carne de pui, dar ea se poate pregăti și din carne de oaie, vițel sau porc, în funcție de preferințe.

Ingrediente rețetă Souvlaki cu piept de pui:

• Făină 500 gr
• Usturoi 2 căței
• Lămâie 2 buc
• Cartofi congelați 100 gr
• Roșii 1 buc

Pentru început m-am ocupat de pâinici, așa că am amestecat ingredientele uscate (faina, drojdia, zaharul și sarea) apoi am adăugat apa și puțin ulei de măsline, am frământat bine aluatul și l-am lăsat deoparte cu un prosop deasupra pentru a dospi. Ulterior am porționat pieptul de pui (voi puteți să-l faceți cubulețe, eu n-am frigărui pentru a face asta) și l-am condimentat cu sare, piper, mărar, iaurt grecesc, boia dulce și zeama de la o lămâie.

Important este să-l lăsați la marinat cam doua ore pentru a absorbi carnea toate aromele. Tzatziki-ul este destul de simplu de făcut, într-un bol dăm castravetele pe răzătoarea mare, apoi il stoarcem bine, radem și un cățel de usturoi, adăugăm peste iaurtul grecesc și condimentam tot cu sare, piper și zeama de la o lămâie.

După ce a dospit aluatul îl porționăm și îl întindem bine apoi il punem într-o tavă încinsă. Pieptul de pui după ce a stat la marinat îl punem într-o tigaie tip grill și-l lăsăm să se facă, iar cartofii congelați îi prăjim în baie de ulei. Eu am montat pe farfurie prima data această pâinică, peste am pus cartofii pai, o jumătate de roșie tăiată felii, puiul tăiat la fel, apoi sosul tzatziki.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră.

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
🤙 +40.722.640.239