Românii au mâncat de la McDonald’s de Cententar, conform Foodpanda

1
1369

Probabil vă întrebaţi ce a mâncat românul de rând în weekendul prelungit care tocmai s-a încheiat. În această mini vacanţă marcată de Centenar platforma de livrare de mâncare Foodpanda a avut multă treabă şi a compilat un studiu legat de preferinţele romanilor. Ce a ieşit aflaţi mai jos.

Fast food-ul a fost pe primul loc în preferinţele românilor în weekendul Marii Uniri. Pe 1 şi 2 decembrie McDonald’s a fost restaurantul preferat al celor care au comandat prin Foodpanda. Cele mai comandate meniuri au fost Big Mac, McChicken şi Big Tasty. Platforma mai afirmă şi că au crescut semnificativ comenzile de mâncare din timpul weekendului trecut, cu peste 90%.

Creşterea este în comparaţie cu weekendul anterior. O creştere de 93% s-a semnalat de altfel şi în 2018 faţă de 2017 la numărul de comenzi. 39% dintre comenzile realizate într-o săptămână sunt în weekend, iar atunci cele mai cerute preparate sunt noodles cu pui, cheeseburger şi ciorba de văcuţă. Ca deserturi, românii aleg tiramisu, plăcintă cu vişine şi clătitele cu ciocolată. Nu de alta, dar multe localuri dau clătite sau tiramisu bonus la o anumită valoare a comenzii.

Valoarea medie a unei comenzi realizate în weekend este de 57.19 RON, iar cea mai mare comandă înregistrată în acest an a fost de 1.171 lei. S-a livrat în Bucureşti şi a inclus sushi şi specialităţi ale bucătăriei japoneze. Pe primul loc la comenzi în România se află Bucureştiul, cu 64.01% din totalul de comenzi, urmat de Cluj-Napoca, cu 14.58% şi Timişoara cu 8.45%.