/FORM Cafe este cea mai nouă cafenea din Cluj-Napoca

0
6049

Celebrul club /FORM Space din Cluj-Napoca are acum un spinoff-cafenea cunoscut drept /FORM Cafe şi amplasat în centrul Clujului. A fost deschis pe 3 decembrie şi se află în fosta locaţie a clubului The Shelter, apreciat de rockerii alternativi din Cluj.

Cafeneaua se află în Piaţa Unirii nr. 25 şi a necesitat o investiţie de 200.000 de euro. Noul spaţiu este mai intim pentru cei care vor să savureze o cafea liniştiţi, faţă de /FORM Space, care are un spaţiu foarte generos, de club. Chiar dacă această cafenea este ceva mai mică decât clubul, vor avea loc concerte şi aici. Probabil acustice şi cu o atmosferă mai intimă.

Decorul este minimalist, cu un şotron haios pe pereţi, corpuri de iluminat generoase, fotolii ergonomice, dar şi scaune cu design futurist. Locul este prietenos cu animalele de companie, cu cei mici şi include o sumedenie de cărţi pentru cei care vor să se bucure de o lectură şi o cafea. În meniu se află cocktailuri, cafea, ceaiuri, ciocolată caldă, sucuri, limonade, shoturi şi vinuri. Se va servi şi mâncare de la Meat Busters.

Designul este gândit să imprime o atmosferă ca acasă, intimă, personală. Programul este în fiecare zi de la ora 09:00 până la ultimul client. Proprietarii clubului au subliniat că locaţia are ferestre foarte mari, pentru a lăsa lumina să pătrundă, dar vine şi cu toate certificările aferente funcţionării în legalitate. Acest aspect a făcut ca multe cluburi din Cluj să se închidă după tragedia de la Colectiv, pentru verificări.

The Shelter, fostul club înainte de cafeneaua actuală a fost un spaţiu alternativ, axat pe concerte de muzică indie. Pornea la drum în 2012 şi se închidea în 2017.

Sursa foto