S-a inventat cafeaua care are gust bun în avion; Iată secretul său

0
299

Dacă zburaţi des cu avionul, aţi remarcat cu siguranţă că atunci când beţi cafea ea nu are gust bun. Fie e linia aeriană zgârcită, fie consumul licorii la înălţimea de 10.000 de metri îi afectează gustul. Ei bine o linie aeriană a rezolvat problema asta.

Alaska Airlines, alături de cafeneaua Stumptown din Portland a creat un amestec care rezistă la schimbarea de altiudine. Ideea era să scape de gustul slab şi amar al cafelei din zbor. Cafeaua rezultată este mai savuroasă, aşa cum confirmă pasagerii. Ea va fi servită exclusiv pe durata zborurilor companiei până pe 1 decembrie.

Problema era de fapt cu mirosul cafelei se pare, acest simţ fiind profund legat de gust. La altitudine mare ni se modifică percepţia mirosului, a aromei, deci şi a gustului. Băuturile au gust diferit, deoarece cabinele presurizate scad nivelul de oxgen din sânge şi ni se reduce şi capacitatea olfactivă. În plus, aerul e foarte uscat în avion, afectându-ne simţurile.

Alaska Airlines a creat alături de Stumptown un blend mediu-inchis, infuzat cu aromă de bezea, unt rumenit şi caramel, plus o uşoară tentă de citrice şi cireşe. Astfel, cafeaua servită în zbor are un gust mai… complex. 20 de versiuni diferite de cafea au fost testate şi testele ţin de un an deja. Până şi un amestec de cafea şi cremă şi prăjituri Biscoff a fost făcut, pentru cea mai bună combinaţie.

Starbucks este cea care iese în pierdere, ea fiind partenerul Alaska Airlines până acum şi fiind înlocuită.