Un bărbat a devenit viral în presa din Marea Britanie după ce s-a lăudat că a descifrat în sfârşit secretelor celor „11 ierburi şi arome” folosite pentru a pregăti puiul KFC. Numele său este Dan Fell şi el provine din Warwickshire. Varianta sa de KFC mix a fost publicată pe Twitter şi a devenit virală.
A fost nevoie de 18 luni de teste, experimente şi încercări pentru a ajunge la o variantă apropiată de cea servită în restaurante. Dan este compozitor de muzică şi a partajat un video în care prezintă cum să pregăteşti puiul. Restaurantele KFC sunt închise din cauza pandemiei Covid-19 şi am rămas doar cu varianta livrării de pui prăjit acasă. Dan afirmă că îţi trebuie neapărat o friteuză de calitate şi un mix perfect de ierburi şi arome. Uleiul trebuie încins până la 160-165 de grade, nici mai mult nici mai puţin.
You wanted to know how to make #KFC at home. Here’s my recipe which took me nearly 18 months to perfect. #thedarkKFC pic.twitter.com/gI12R3NDGD
— Dan Fell 💭🏏💻 (@TheKidLewis) March 28, 2020
Puiul ar trebui să fie la temperatura camerei şi trebuie folosite doar albuşuri şi lapte pentru a acoperi puiul. Muzicianul se laudă că a gătit astfel puiul de cel puţin 30 de ori şi toată lumea a fost încântată. De cel puţin 4 sau 5 ori lumea nu şi-a dat seama că nu e pui KFC de la restaurant. Iată şi reţeta lui Dan ce dă aroma unică:
- 5 căni de făină albă
- 4 linguri de paprika
- 2 linguri de piper alb şi pudră de usturoi
- 1 lingură de ghimbir pisat
- 1 lingură de praf de muştar, sare aromată (celery salt), piper negru
- jumătate de lingură de oregano şi cimbru
- o treime de lingură de sare marină
- busuioc (opţional)
3 sferturi din mix sunt aplicate peste făină, iar apoi puiul este dat prin albuş şi lapte. Apoi este dat prin mixul de făină şi condimente, înainte de a fi coborât în friteuza cu ulei la 160 de grade Celsius. Puiul trebuie prăjit 5-6 minute şi apoi pus la un cuptor preîncălzit la 80 de grade Celsius. Ulterior primeşte încă o prăjire în friteuză timp de 90 de secunde, fix înainte de a fi servit. Contează tot, până şi temperatura cărnii şi a băii de ou şi lapte, dar şi tipul de ulei folosit.