Secretul reţetei puiului KFC ar fi fost descifrat după 18 luni de experimente

0
1772

Un bărbat a devenit viral în presa din Marea Britanie după ce s-a lăudat că a descifrat în sfârşit secretelor celor „11 ierburi şi arome” folosite pentru a pregăti puiul KFC. Numele său este Dan Fell şi el provine din Warwickshire. Varianta sa de KFC mix a fost publicată pe Twitter şi a devenit virală.

A fost nevoie de 18 luni de teste, experimente şi încercări pentru a ajunge la o variantă apropiată de cea servită în restaurante. Dan este compozitor de muzică şi a partajat un video în care prezintă cum să pregăteşti puiul. Restaurantele KFC sunt închise din cauza pandemiei Covid-19 şi am rămas doar cu varianta livrării de pui prăjit acasă. Dan afirmă că îţi trebuie neapărat o friteuză de calitate şi un mix perfect de ierburi şi arome. Uleiul trebuie încins până la 160-165 de grade, nici mai mult nici mai puţin.

Puiul ar trebui să fie la temperatura camerei şi trebuie folosite doar albuşuri şi lapte pentru a acoperi puiul. Muzicianul se laudă că a gătit astfel puiul de cel puţin 30 de ori şi toată lumea a fost încântată. De cel puţin 4 sau 5 ori lumea nu şi-a dat seama că nu e pui KFC de la restaurant. Iată şi reţeta lui Dan ce dă aroma unică:

  • 5 căni de făină albă
  • 4 linguri de paprika
  • 2 linguri de piper alb şi pudră de usturoi
  • 1 lingură de ghimbir pisat
  • 1 lingură de praf de muştar, sare aromată (celery salt), piper negru
  • jumătate de lingură de oregano şi cimbru
  • o treime de lingură de sare marină
  • busuioc (opţional)

3 sferturi din mix sunt aplicate peste făină, iar apoi puiul este dat prin albuş şi lapte. Apoi este dat prin mixul de făină şi condimente, înainte de a fi coborât în friteuza cu ulei la 160 de grade Celsius. Puiul trebuie prăjit 5-6 minute şi apoi pus la un cuptor preîncălzit la 80 de grade Celsius. Ulterior primeşte încă o prăjire în friteuză timp de 90 de secunde, fix înainte de a fi servit. Contează tot, până şi temperatura cărnii şi a băii de ou şi lapte, dar şi tipul de ulei folosit.

Sursa foto