Spartan deschide un nou restaurant în Timişoara, investiţie a fotbalistului Remus Cosovanu

0
2996

Lanţul de restaurante cu specific grecesc Spartan a inaugurat o nouă locaţie în Timişoara în această săptămână pe strada Alba Iulia (în Centru), în urma unei investiţii a fotbalistului Remus Cosovanu. Aceasta este a şaptea unitate din Timişoara şi vine după o investiţie de 150.000 de euro, după cum scrie Profit.ro.

Remus Cosovanu este un fost fotbalist al echipei Politehnica Timişoara şi l-a avut ca antrenor pe Gheorghe Hagi la un moment dat. A devenit om de afaceri şi antreprenor în ultimii ani, iar în 2014 a deschis prima locaţie Spartan în franciză în Timişoara. Între timp are şi alte restaurante din acest lanţ dechise la Timişoara, Cluj-Napoca şi Deva. Pe viitor vor fi deschise locaţii şi în Ungaria şi Austria, ducând mai departe faima preparatelor greceşti.

În meniul restaurantului se află preparate precum Souvlaki, cu carne de pui, viţel, purcel sau berbecuţ în amestec, plus legume, cartofi şi sos dulce-acrişor. Cantităţile sunt foarte generoase, iar pita este opţională. Spartan se laudă că îşi produce singură pita după model grecesc. Evident găsiţi şi gyros în meniu, dar şi platouri cu carne şi legume, salate, şniţel, burgeri şi chiar o pizza cu pui şi viţel inedită.

Spartan îşi făcea intrarea în România în 2012 şi în acest moment are 39 de locaţii în ţară, din care 15 sunt restaurante proprii şi 24 în sistem de franciză. 600 de persoane sunt angajate în cadrul acestui lanţ fast food.