Street Food Festival Baia Mare debutează pe 21 iunie; Iată participanţii şi artiştii

0
3489

În acest weekend Street Food Festival ajunge la Baia Mare, pentru un eveniment întins pe 4 zile. Are loc între 21 şi 24 iunie în Piaţa Libertăţii şi include unele truckuri pe care le ştiam deja, dar şi câteva noutăţi. Ca de obicei, burgerii, pizza, mâncarea asiatică şi gofrele sunt la posturi.

Există şi concerte şi activităţi pentru cei mici şi o noutate pe care nu am mai văzut-o până acum la evenimentele Street Food o reprezintă filmele culinare. Cei care vor să asculte muzică, vor putea auzi trupa Dimitri’s Bats pe 23 iunie, la ora 20:00. La ora 21:30 în aceeaşi zi cântă FiRMa. Duminică vor cânta Lucia şi Byron, iar vineri Ligia Hojda.

Cinematograful culinar porneşte joi, 21 iunie, cu proiecţia „No Reservations”. Vineri este proiectată pelicula „Discover Romania with Peter Hurley”, iar sâmbătă se poate vedea „Chef”. Cei mici se vor putea juca cu baloane cu heliu, picturi pe faţă, modelaj de baloane colorate şi atelier de creaţie.

Pe noi ne interesează totuşi mai mult mâncarea/băutura, iar la acest capitol Street Food Festival stă bine. Avem vinuri spumante, Chardonnay, Shiraz, Alceno de la ReWine, iar The CodFather vă oferă clasicele fish & chips iubite de britanici. Chicken Cone combină un con de îngheţată dulce cu brânză cheddar şi pui fraged prăjit. O noutate este truckul Almdudler, care vine cu o băutură răcoritoare austriacă pe bază de genţiane, salvie, balsam de lămâie, flori de soc şi zahăr natural din trestia de zahăr.

Amatorii de mâncare indiana se pot opri la Indivan, unde pot degusta Pork Vindaloo, Paneer Butter Masala şi Ratanda Bhajyias.