Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului s-a deschis la Braşov; Iată ce puteţi degusta acolo

0
1499

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale perioadei sărbătorilor este aprinderea bradului din Piaţa Sfatului, în Braşov. Acest moment a avut loc în seara de 6 decembrie, fix de Moş Nicolae. Cu această ocazie a fost dat startul Târgului de Crăciun din Piaţa Sfatului, unde veţi găsi o sumedenie de produse tradiţionale.

Târgul a fost deschis de primarul oraşului, George Scripcaru şi se desfăşoară între Casa Sfatului şi străzile adiacente. Evenimentul i-a inclus pe cei de la Proconsul şi formaţia Smokie, pentru o concert de 2 ore. Un brad de 28 de metri înălţime tronează peste mulţimea de turişti, acesta fiind un arbore de 85 de ani adus de la Vama Buzăului. Producătorii locali, dar şi artizani din tot judeţul şi din Covasna pot fi găsiţi la cele 35 de căsuţe de lemn din Piaţa Sfatului.

Acolo veţi putea degusta carne de porc, sub formă de slănină, jumări, caltaboş şi cârnaţi. Există şi sucuri, dulceţuri, zacuscă de zeci de soiuri, toate preparate în casă. Cozonacii, prăjiturile şi ciocolată de casă, dar şi vinul fiert şi palinca vor fi la loc de cinste. Ceaiul şi cafeaua nu vor lipsi, împreună cu căciulile de blană, mănuşi şi şosete tricotate.

Judecând după experienţa din anii trecuţi, vă pot recomanda să încercaţi multiplele soiuri de brânză aduse de ciobani, dar şi cârnaţii picanţi din judeţele din centrul ţării. Şi ştiu fix a ce va mirosi în toată piaţa: a kurtos kalacs.

Sursa Foto