Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduieşte între 25 februarie şi 1 martie tradiţional Târg al Mărţişorului 2021. Seria de evenimente, expoziţii şi prezentări ale meşteşugarilor, cu vânzare spre public are loc în curtea muzeului. Avem toate detaliile mai jos, dar şi câteva preţuri.
Din cauza contextului actual şi a pandemiei, doar 10 de expozanţi vor fi prezenţi. Cei prezenţi trebuie să poarte masca şi să respecte regulile de distanţare fizică. Târgul Mărţişorului este un reper în ultimii 15 ani şi o referinţă în peisajul târgurilor autohtone. Promovează o datină străveche şi încurajează creativitatea artistică, dar şi meşteşugul, care dă mereu naştere la podoabe inedite. Participanţii invitaţi includ studenţi, artişti şi meşteşugari, care folosesc ca inspiraţie pentru podoabe mitologia şi lumea din jur.
Vor participa că în fiecare an şcoli, fundaţii, asociaţii şi organizaţii umanitare pentru cei mici şi categoriile defavorizate. Printre cele mai apreciate mărtişoare de la târg sunt cele în formă de cărămidă, care au un scop nobil. E vorba despre strângerea de fonduri pentru construcţia Teatrului Griviţa 53. La acest proiect participă artişti precum Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marian Râlea, Adriana Trandafir şi mulţi alţii.
Târgul se întinde pe 5 zile şi se ţine între orele 10:00 şi 18:00. Preţurile biletelor sunt următoarele:
- adulţi: 8 lei
- pensionari: 4 lei
- elevi şi studenţi cu card Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor: 2 lei
Iată si ce e pregătit pentru luni, 1 martie:
„Luni, 1 martie, de la 14.00, ne întâlnim și online, la un atelier de #Mărțisor. Detalii despre participare în event. Recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani, dar și copiilor cu vârsta mai mică, dar sub supravegherea unui adult. ”
În Bucureşti mai au loc încă 5 târguri de Mărţişor, inclusiv unul la Muzeul Dimitrie Guşti, ce ţine până pe 7 martie.