Timişoara va avea Parc de Crăciun la Muzeul Satului toată luna decembrie

0
886

Chiar dacă suntem încă în luna octombrie şi ne gândim mai degrabă la Halloween decât la Crăciun, Consiliul Judeţean Timiş a anunţat deja planuri legate de sărbătorile de iarnă. Astfel vom avea un Parc de Crăciun la Muzeul Satului din Timişoara toată luna decembrie.

Vor fi organizate activităţi pentru familie şi evenimente culturale, precum recitări de poezii şi statui vivante. Toate evident cu normele şi restricţiile impuse de pandemie. Acest târg va ţine 20 de zile şi veţi găsi la Muzeul Satului căsuţe tradiţionale cu preparate locale şi internaţionale pentru oaspeţi. Se vor auzi colinde pe fundal şi vor fi încinse ceaune cu bunătăţi. Organizatorii au pus la cale şi demonstraţii culinare cu pomana porcului.

Evenimentele se vor desfăşura în aer liber, cu intrare gratuită, pe un teren care depăşeşte 10 hectare, încât să fie destul spaţiu pentru distanţare socială şi aerisire. Printre activităţile propuse de CJ Timiş se numără instalarea unui patinoar, dar şi spectacole de teatru şi ateliere de citit, pictură, plus meşteşugărit în cort încălzit. Se vor reproduce icoane, se va picta pe pânză, se vor face cărţi poştale şi măşti din deşeuri reciclabile.

Cei mici vor avea un colţ foto cu Moş Crăciun, iar CJ Timiş va instala şi iluminat festiv. Vor fi aduse în parc personaje de poveste, ca îndrumători spre locurile de activităţi. La tonete veţi găsi cârnaţi vienezi sau burgeri vegetarieni, clătite, gofre, vin fiert, murături şi dulceţuri tradiţionale.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 4 – 23 decembrie 2021, de marţi până duminică începând cu ora 17:00, iar în weekend toată ziua. Va fi şi o zonă Ponton Lounge, amenajată lângă lac, cu spaţii de relaxare şi muzică mixată de DJ.