Toată lumea vorbeşte despre noua pizza cu kiwi din Suedia, care s-a viralizat; Să fie bună?

0
1082

Unul dintre cele mai polarizante feluri de mâncare este pizza cu ananas. Acum i se alătură încă un preparat care a creat la fel de multă controversă online: pizza cu kiwi. Stellan Johansson, un suedez care a postat o imagine cu acest tip de pizza online a stârnit o adevărată frenezie în online.

Johansson a venit cu kiwi de acasă la o pizzerie locală şi a cerut celor de acolo să îi prepare o pizza cu acest topping. Suedezul primise cadou 10 kilograme de kiwi de la fratele său de Crăciun şi tot gătea folosind pufosul ingredient. În social media şi pe Reddit părerile sunt împărţite, dar parcă percepţia negativă e mai răspândită. Ananasul este un fruct ceva mai blând şi dulce, dar kiwi e ceva mai acid şi astringent, deci e posibil să strice gustul de pizza şi să nu se împace cu orice ingredient.

Johansson a mai făcut trăznăi cu kiwi în ultimele săptămâni: kiwi prăjit în baie de ulei, prăjituri cu kiwi, kiwi înfăşurat în bacon. Toate au fost postate pe pagina sa de Facebook, dar doar pizza s-a viralizat. Skottorps Pizzeria, o pizzerie locală a devenit asociată involuntar acestui preparat. Ciudat e că suedezii nu sunt străini de pizza cu topping-uri ciudate. Aparent la ei e la oridnea zilei pizza cu banane şi curry.

Toate pizzeriile din Suedia au aşa ceva, ba chiar şi variante cu alune şi pui. Proprietarul lui Skottorps Pizzeria a amintit şi de alţi clienţi cu cerinţe ciudate: pizza kebab fără kebab, pizza cu banane şi creveţi şi le acceptă pe toate. Pizza Hut a fost nevoită să reacţioneze, afirmând că această pizza cu kiwi în nici un caz nu se află în oferta sa. Dacă se mai viralizeaza mut am putea să o vedem şi în alte restaurante. Cum vi se pare ideea şi cu ce ingrediente ar merge?