De Ziua Internaţională a Mâncării Picante Foodpanda recomandă următoarele 10 preparate picante

0
1357

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar 16 ianuarie este Ziua Internaţională a Mâncării Picante, aşa că trebuie sărbătorită ca atare. Foodpanda recomandă top 10 preparate picante din bucătarii din întreaga lume, de la cele indiene la mexicane, japoneze şi italieneşti. Le găsiţi mai jos.

Foodpanda.ro este cea mai mare platformă de food ordering din România şi recomandă cele mai bune preparate picante pentru a sărbători această inedită festivitate culinară. La fiecare dintre ele avem şi un restaurant de la care le puteţi comanda, cu locaţii răspândite în toată ţara. Iată acel top 10:

  • Chilli con carne: preparat mexican cu carne de pui, salată coleslaw, castraveţi muraţi, boabe de porumb şi jalapeno. Îl puteţi comanda de la restaurantul Splend’eat din Iaşi
  • Penne all’arrabbiata: celebrele paste picante italieneşti, ele au marele avantaj că sunt un preparat picant vegetarian, pentru cei care nu vor carne. Este o combinaţie de paste penne, usturoi, ceapă în ros de roşii picant. Îl găsiţi la restaurantul La Dolce Vita din Craiova.
  • Creveţi picanţi: aici lucrurile sunt simple, avem creveţi prăjiţi în sos picant, ideali pentru o cină uşoară. Se află în meniul restaurantului Manay Chinese Food din Timişoara.
  • Curry cu pui: nu uităm de bucătăria indiană, prezentă în acest top prin curry cu pui. Include cubuleţe din piept de pui, gătit în sos, pe bază de ceapă şi nuci caju. Toate sunt aromate cu mix de condimente aduse direct din India. Puteţi degusta şi comanda aşa ceva de la restaurantul Indigo din Cluj-Napoca
  • Pui Tikka Masala: rămânem în India pentru încă un preparat picant al locului, realizat din carne de pui, coriandru, cardamom, piper cayenne, garam masala, roşii, smântână lichidă şi garnitură de orez basmati. Se găseşte la Bucureşti, la restaurantul Foodvibe
  • Enchilada de Pollo con Mole: un preparat mexican care include tortilla din porumb, carne de pui, orez, sos mole de ciocolată. Îl găsiţi la restaurantul mexican El Torito din Bucureşti.
  • Pizza Diavola: poate cea mai celebră pizza picantă din lume, această specialitate cu salam picant şi chili poate fi savurată la restaurantul Proper Pizza & Pasta din Sibiu.
  • Aripioare de pui crocante cu sos picant: sunt aripioare marinate în iaurt, prăjite în crustă de fulgi de porumb şi servite cu cartofi aurii, dar şi sos picant. Unde? În Oradea la restaurantul Old Mill.
  • Oshi Sushi: am ajuns şi în Japonia, pentru o porţie de Oshi Sushi, disponibil la restaurantul Ronin Sushi din Cluj-Napoca. Preparatul include somon, orez, castraveţi, alge nori, wasabi, sos de soia şi ghimbir.
  • Tigaie picantă de porc: rămânem la preparate chinezeşti şi trecem la Tigaia Picantă de porc, care se poate comanda la Casa Avram Iancu din Braşov. Carnea de porc e gătită împreună cu un mix de legume, ca ardei gras, ceapă, ciuperci, roşii cuburi, usturoi şi condimentată cu peperoncini.

Foodpanda livrează în cele mai mari oraşe din ţară şi colaborează cu peste 1500 de restaurante de la noi.