Ne pregătim deja de Crăciun, cel puţin aşa am zice uitându-ne la modul cum arată rafturile magazinelor, în special la secţiunea dulciuri: oameni de zăpadă, Moş Crăciuni, globuleţe de zăpadă şi reni. Şi TV Paprika se pregăteşte de sărbătorile de iarnă şi ne-a dezvăluit azi o serie de recomandări de emisiuni culinare, pe care le vom putea viziona în luna decembrie 2020.
De la 1 decembrie are loc un „Special de Crăciun”, între orele 07:15 şi 20:30. E vorba despre o întreagă serie de emisiuni numai şi numai cu pregătiri pentru marea sărbătoare de iarnă.
Iată despre ce emisiuni e vorba:
- Calendarul de Advent TV Paprika
- La masă cu Nigella: Crăciunul
- Delicatesele festive ale lui Justine
- Ultimele pregătiri de Crăciun cu Lorraine
- Reţete simple cu Rachel Allen – Ediţie de Crăciun
În plus, zilnic de la 16:00 şi 23:15 va fi difuzat „Maratonul Campionatul Deşerturilor”, adică faimosul „BAKE OFF”. E vorba despre sezonul 6 din „Campionatul Deserturilor” dar şi varianta „Înfruntarea maeştrilor patiseri”, sezoanele 1 şi 2. Aici vedeţi o serie de cofetari şi patiseri gătind torturi tematice, inspirate de Homer Simpson, sau Regina Elisabeta a II-a şi folosind cele mai trăznite ingrediente.
Vom avea şi premiere speciale de Crăciun, precum „Gordon, Gino şi Fred: Crăciun în Măroc”. Premiera are loc pe 5 decembrie de la ora 18:30, iar în această ediţie specială de Crăciun, Gordon, Gino şi Fred vizitează Marocul pentru o experienţă autentică a culturii şi bucătăriei locale, dar şi pentru cumpărături în bazar. Vor lua contact cu un îmblânzitor de şerpi, o fermă de şofran şi o baie turcească.
Apooi începând cu 5 decembrie de la ora 21:00 avem „sala de lupte culinare a lui Jamie şi Jimmy: Crăciunul”. Îi vedem pe Jamie Oliver şi pe Jimmy organizând o petrecere neobişnuită în Southend Pier, de pe malul mării. La pregătirea festinului îi va ajuta un invitat surpriză. E chiar actorul Taron Egerton, vedeta din „Kingsman” şi „Rocketman”. Vom vedea preparate speciale de Crăciun, unele gătite chiar de Taron.
Există şi o producţie locală şi anume „Calendarul de Advent TV Paprika”, cu premiera pe 1 decembrie şi difuzat de la orele 14:15 şi 23:00. Gerti va prepara bunătăţi în faţa camerei, care pot fi oferite cadou pentru fiecare zi în aşteptarea Crăciunului. Asta în vreme ce Anita le împachetează creativ, garantând un Crăciun de neuitat.
O altă recomandare este „Jamie: Pandemie în Bucătărie”, cu premiera pe 28 decembrie la ora 21:00. Serialul a fost filmat pe durata carantinei şi Jamie Oliver ne arată moduri ingenioase în care poţi folosi ce ai în cămară pe timp de lockdown.