Vetiş Fish Fest este un nou festival pescăresc, cu Ivan Patzaichin ca invitat special

0
1056

Încă un festival pescăresc se pregăteşte de debut, dar nu vă impacientaţi, pentru că are loc la toamnă. Vetiş Fish Fest este la prima ediţie şi deja are un invitat de seamă. E vorba despre Ivan Patzaichin. Avem detalii mai jos.

Totul se petrece pe 7 septembrie 2019, pe terenul de fotbal al Vetişului şi spaţiile din zonă. Primăria Comunei Vetiş este organizator, iar acesta este singurul festival culinar pescăresc din judeţul Satu Mare. Vor fi spectacole culinare, teatru în aer liber şi un concert Maria Răducanu, Petra Acker şi mulţi alţii. Şi cei mici au surprize şi locuri de joacă pregătite.

Totul începe la ora 8 dimineaţa, cu un concurs de pescuit pe Someş. Urmează şi o sesiune de caiac-canoe pe Someş, cu Ivan Patzaichin, dar şi invitaţi speciali din România şi Ungaria. Apropo, concursul de pescuit ţine în jur de 9-10 ore, deci aveţi ceva de lucru. Pe lângă preparatele pe bază de peşte veţi putea degusta şi sucuri naturale, vinuri, bere artizanală. Evident se lasă cu borş pescăresc şi chiar e programat şi un concurs culinar de ciorbă de peşte.

Puteţi face şi o pauză pentru a participa la ateliere meşteşugăresti, de olărit, opincărie, instrumente arhaice şi altele de gen. Sunt şi dezbateri publice, poveşti pescăreşti depănate de experţi şi la final de zi, aproape de ora 24 se vor lansa 500 de lampioane. Dorinţa este de a creşte conştientizarea resurselor pescăreşti ale ţării şi promovarea resurselor zonei Vetiş.