Vin românesc premiat la Decanter World Wine Awards 2023: „Primul”, o etichetă privată semnată Marina Samoilă

0
628

Săptămâna începe bine pentru oenologia din România, pentru că avem un vin românesc premiat la Decanter World Wine Awards 2023. E vorba despre „Primul”, un vin roşu ediţia 2019, vin itinerant creat de Marina Samoilă.

A trecut un an de la câştigarea medaliei de argint la Concursul Mondial de la Bruxelles 2022, iar vinul „Primul”, un cupaj din Fetească Neagră, Syrah şi Cabernet Sauvignon câştigă un nou argint. De această dată la Decanter World Wine Awards 2023. Avem de-a face cu unul dintre puţinele româneşti premiate la cele două prestigioase competiţii internaţionale şi contribuie la punerea României pe harta internaţională a vinului.

Iată ce a spus Alex Dona, Chief Drinking Officer Desprevin Media:

Vinurile din familia „Primul” sunt o expresie a pasiunii și dedicării pe care Marina Samoila și cu mine le avem pentru vinul și cramele din România. Și, deși sunt o fire teribil de competitivă și apreciez oricând o medalie câștigată pe merit, aceste vinuri nu le-am creat pentru premii ci pentru consumatori, având în minte direcția în care își dezvoltă preferințele, dorința lor de a descoperi cupaje bine făcute și nivelul de respect la care începe să se ridice vinul românesc la noi în țară.

„Primul” este gândit de Marina Samoilă, împreună cu vinificatorul cramei Gîrboiu, judeţul Vrancea. „Primul” roşu edita 2019 a devenit sold out în decembrie 2022, la mai puţin de un an de la debut. S-au produs 6000 de sticle din acest vin şi este primul private label premium creat de echipa Desprevin Media şi este eticheta cu nmarul 1 din colecţia de vin itinerant „Primul”.

În iunie 2023 apare şi următoarea ediţie de „Primul”, „Primul” roşu din recolta 2020, produs la Balla Geza lângă Arad. E produs la Avereşti, la Huşi şi există şi o versiune „Primul” alb produs la Valea Ascunsă, lângă Bistriţa. Găsiţi vinurile pe cele două platforme desprevin.ro şi windedeals.ro