Vrei să vezi cum sunt produse lactatele Danone? Şcolarii şi cei mici pot vizita fabricile companiei

0
402

Danone România îşi deschide din nou porţile celor curioşi să vadă cum sunt produse lactatele sale. O nouă ediţie a programului „Vino Acasă la Danone” a demarat şi se va desfăşura pe durata întregului an şcolar.

Lider al pieţei locale de iaurturi, Danone îşi va deschide porţile fabricii de lactate din Bucureşti, cea mai performantă unitate Danone din Europa, se pare. Vizitele preşcolarilor sunt menite să fie educative şi interacive, iar copiii, alături de cadrele didactice se vor bucura de tururi ghidate în fabrică, care vor începe de pe 23 octombrie 2024. Vor descoperi astfel procesul prin care laptele, colectat de la gospodari şi fermieri români, se transformă în iaurt.

Aflaţi că peste 80.000 de copii şi cadre didactice au vizitat fabrica Danone din Bucureşti în ultimii 12 ani şi au descoperit istoria şi povestea acestui iaurt. El apărea în urmă cu peste 100 de ani în Barcelona.

Pentru înscrieri, reprezentanţii şcolilor şi grădiniţelor interesate trebuie să completeze începând cu 16 octombrie formularul disponibil la adresa de aici. Adresa fabricii Danone România este Strada Nicolae Canea nr 96, sector 2, Bucureşti.

Istoria Danone

Danone este un brand global în industria produselor lactate, iar istoria să începe în anul 1919 în Barcelona, Spania. Fondatorul, Isaac Carasso, a creat primul iaurt Danone ca răspuns la problemele de sănătate digestivă din acea perioadă. Iaurtul, la acea vreme, era vândut în farmacii și era considerat un aliment sănătos, datorită beneficiilor sale asupra sistemului digestiv. Numele „Danone” provine de la diminutivul „Danon,” folosit pentru fiul său, Daniel.

1919: Isaac Carasso a început să producă iaurt folosind culturi bacteriene de la Institutul Pasteur din Paris, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea digestivă a copiilor. La început, iaurtul era vândut doar în farmacii, deoarece era considerat un aliment medicinal.

În anul 1929, Daniel Carasso, fiul fondatorului, a mutat afacerea la Paris, unde a început să producă iaurt la scară mai mare, vizând nu doar aspectul medicinal, ci și unul culinar, pentru consum zilnic.