Wendy’s vine în România; Ce preparate aduc americanii la noi?

0
360

După Popeyes acum încă un lanţ american de fast food ajunge în România. De această dată e vorba despre Wendy’s, aşa cum se zvonea acum câteva luni. Rivalul McDonald’s şi KFC e cunoscut pentru burgerii săi.

Compania din spatele Wendy’s a confirmat că a semnat acorduri cu francizaţi din România şi Irlanda. Mai avem totuşi de aşteptat, deoarece deschiderea restaurantelor din România se va petrece de abia prin 2025. Wendy’s nu e chiar un nume vechi în Europa, intrând în UK de abia în 2021. Istoria sa în SUA e totuşi respectabilă, datând din 1969. Cu un logo sub formă de fetiţa roşcată simpatică, Wendy’s aduce hamburgeri pătraţi, salate generoase şi chili, dar şi cartofi copţi.

Desertul Frosty face şi el senzaţie. Franciza Wendy’s are sute de mii de angajaţi în peste 7000 de restaurante în toată lumea. Business-ul a avut un profit brut de 1.3 miliarde de dolari în 2023 şi venituri de 2.18 miliarde de dolari.

Iată cele mai cunoscute preparate de la Wendy’s:

  • Dave’s Single, Double, și Triple – Acestea sunt burgerii clasici ai Wendy’s, disponibili în versiuni cu una, două sau trei chiftele de vită, fiecare cu brânză, salată, roșii, murături, ceapă, ketchup și maioneză.
  • Baconator – Un burger iconic cu două chiftele de vită, șase felii de bacon, brânză, maioneză și ketchup. Există și varianta Son of Baconator, care este o versiune mai mică a acestui burger.
  • Spicy Chicken Sandwich – Un sandviș cu piept de pui prăjit, condimentat, servit pe un chiflă cu maioneză, salată și roșii.
  • Chicken Nuggets – Bucățele de pui prăjit, disponibile în porții de 4, 6 sau 10 bucăți, servite cu diverse sosuri de dips.
  • Frosty – O băutură cremoasă și răcoritoare, similară cu un milkshake, disponibilă în variante de ciocolată și vanilie.
  • Chili – Un preparat consistent de chili, făcut cu carne de vită, fasole, roșii și o combinație de condimente.
  • French Fries – Cartofi prăjiți clasici, care pot fi, de asemenea, comandați cu brânză și bacon în varianta Baconator Fries.
  • Pretzel Bacon Pub Cheeseburger – Un burger cu o chiflă de covrig, carne de vită, brânză muenster, bacon, ceapă prăjită crocantă, castraveți murați, și sos de bere.
  • Southwest Avocado Chicken Salad – O salată cu piept de pui la grătar, avocado, brânză cheddar, roșii, și o varietate de legume, servită cu sos ranch.