Zeci de loturi de îngheţată au fost retrase din Metro, Carrefour şi Auchan

0
1832

Cu câteva zile în urma apărea o ştire care indica faptul că multiple sortimente de îngheţată au fost retrase de pe piaţă din cauza contaminării cu oxid de etilenă (se întâmpla la Cora şi viza îngheţate Bounty, Snickers şi Twix). Ei bine pe 1 august o nouă serie de astfel de produse a fost scoasă de pe piaţă, de această dată din Carrefour, Auchan şi Metro.

Oxidul de etilenă este prezent în aditivul gumă de carruba şi este considerat cancerigen în anumite cantităţi. Cei care deţin îngheţate din loturile vizate trebuie să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazine, primind înapoi contravaloarea lor, fără a fi nevoie de bon fiscal. Pe lista de produse vizate se numără îngheţate Milka, KitKat, Carrefour Sensation, Carrefour Extra.

Metro Cash & Carry a emis informarea cu privire la retragere pentru articolul „Milka Îngheţată vanilie şi ciocolată stick 284 grame”. Carrefour e poate cel mai grav afectată, având produsele cu brand propriu livrate la nivel naţional. Oxidul de etilenă este un pesticid cancerigen interzis în Europa. El este folosit în general pe post de dezinfectant. Dacă substanţa este ingerată mult timp, poate produce afecţiuni pulmonare, cancer, poate afaca ficatul şi genera afecţiuni cardiace.

În total 20 de sortimente de îngheţată cu substanţe toxice au fost retrase din consum. Găsiţi toate sortimentele aici şi aici.