5 to go atinge un record la capitolul ritm de expansiune, având în medie 16 noi cafenele deschise lunar

0
1054
5 to go

Una dintre cafenelele pe care poate și voi le frecventați este 5 to go, lanț de unități care s-a extins masiv în ultima vreme, chiar și în orașe mici. Vorbim se pare de un record în ceea ce privește ritmul de expansiune, cu o medie de 16 unități deschise lunar, din ianuarie 2022 și până acum. S-a atins numărul de 64 de cafenele noi deschise, iar alte 17 sunt în curs de amenajare.

Acest ritm de expansiune, plasează 5 to go pe primul loc în topul lanțurilor de cafenele deschise în România, cu o cotă de piață de 48.7% la final de 2021, de la 44.9% în 2020. Următorul clasat în top este un mare lanț global de cafenele, cu o cotă de doar 9.6% în România. Această evoluție a contribuit și la creșterea cu 34% a cifrei de afaceri pentru 5 to go. Sunt bifate și câteva motive pentru creștere, precum diversificarea portofoliului. Acum avem game mai sănătoase, produse bio, vegane, fără zahăr sau fără gluten.

5 to go

Aflăm că din luna iunie un nou oraș internațional va apărea pe harta 5 to go și anume Budapesta. Până la final de an 5 noi cafenele vor fi deschise în Ungaria. Există și concepte noi, precum 5 to go PLUS, lansat printr-o locație concept pe strada Batiștei. Vorbim despre un aer nou și un decor vibrant. Avem un spațiu care îi îmbie pe clienți să ia o pauză de la agitația urbană pentru aromă și liniște.

Iată ce a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go:

Ne-am setat obiective îndrăznețe pentru 2022, iar începutul de an a venit cu semnale pozitive, care ne fac să credem cu și mai mare intensitate că vom încheia acest an cel puțin cu obiectiv îndeplinit 100% – 200 de unități deschise pe plan local. O mare realizare a acestui an este și conturarea modelului de business la nivel internațional. Am definit acest model, lansat deja cu succes pe 3 piețe internaționale – Franța, Belgia și Marea Britanie, curând urmând a fi lansat și în Ungaria.

Vă reamintesc faptul că 5 to go a fost înființat în 2015. Acesta este primul lanț de cafenele românesc recunoscut și premiat la nivel internațional. La final de 2021 erau 300 de unități deschise la nivel național. Acum în 2022 vor fi deschise alte 200 de locații noi.

În următorii 5 ani se urmărește atingerea unui total de 1000 de cafenele în România.