Scriam în luna mai a acestui an despre Barbacoa, un restaurant inedit din Craiova, axat pe porc şi grătar. Ei bine, acum revenim cu informaţii furnizate chiar de către cel care a deschis restaurantul Andrei Voica, câştigător Master Chef în 2015.
Andrei Voica are 35 de ani şi s-a şcolit la restaurante de top din Spania şi Germania. Bucătăria spaniolă pare să-şi fi pus amprenta asupra sa, de aici şi numele spaniol al restaurantului, „Barbacoa” însemnând „grătar” în spaniolă. Inaugurat luna trecută, acest loc se doreşte a fi mult mai mult decât un fast food. Este mai degrabă o locaţie gourmet, în care totul este pregătit de casă.
Se fac acolo sosuri, porchetta, pulled pork, cârnaţi de acasă şi evident multiple preparate din carne la grătar. Bucătăria este open space, astfel încât clientul să vadă cum se pregătesc preparatele pe care le va consuma. Localul este decorat cu lemn şi are un design minimalist, de diner meets cabana montană. Pe pereţi stau atârnaţi ardei iuţi şi condimente, iar publicul mănâncă la o policioară deschisă spre socializare, care îmi aminteşte de abordarea lui Buffalo Baz în Bucureşti.
Pâine proaspătă, hot dog de casă, Pui Krantz, o quesadilla regândită pentru România şi Scăricică BBQ se află în meniu. Preţurile sunt rezonabile, cu 18 lei pentru Porchetta, 18 lei pentru „Porcuşorul Zdrenţuit” sau 16 lei pentru hot dog de casă. Burgerul este doar 15 lei. Restaurantul se află pe Bulevardul Carol nr 105 din Craiova, în rondul de la Gară. La următoarea vizită în Craiova vom încerca cu siguranţă bunătăţile realizate de Andrei Voica and co.