Încep Zilele Culesului Strugurilor la Vârșeț anunțate de Consulatul Serbiei din Timişoara

0
1772

Consulatul Serbiei din Timişoara a anunţat în această săptămână o nouă manifestare de tip „Zilele Recoltei”, de această dată sub forma unor Zile ale Culesului Strugurilor. Se vor desfăşura între 13 şi 16 septembrie la Vârșeț, sub tutela Primăriei şi Organizaţiei Turistice Vârșeț.

Evenimentul se află la ediţia cu numărul 61 şi are loc la 78 de kilometri de Timişoara. Localnicii numesc evenimentul şi „Grozdjebal”, iar acesta este unul dintre cele mai atractive evenimente turistice din regiune. Pe parcursul a 4 zile au loc festivităţi, degustări şi parade, inclusiv un moment comemorativ în care primarul îi va da cheile oraşului unui personaj de legendă, Vinko.

Are loc şi un târg de struguri şi vin, iar carnavalul şi parada tradiţională nu lipsesc. Cei mici vor avea parte de teatru şi va exista şi un moment amuzant: aruncatul de struguri din avion. Turiştii pot face turul podgoriilor locale pe bicicletă, se pot angrena în competiţii sportive şi noaptea se lasă cu ospăţ, muzică şi foc de artificii. Va exista şi un concurs de Miss Recolta 2018.

Vă aşteaptă preparate la ceaun, grătare, plăcinte din Banat, gulaş, fripturi şi foarte mult must şi vin. În anii trecuţi evenimentul a strâns în jur de 150.000 de vizitatori. Consulul Serbiei la Timişoara, Marija Sosic, şi Tanija Palcovic din partea organizatiei turistice a oraşului Vârșeț au făcut anunţurile legate de acest eveniment la nivel oficial.