Actorul Stanley Tucci prezintă o nouă emisiune de gătit la CNN: „Searching for Italy”

0
918

Nu credeam că poate cineva să îl înlocuiască pe Anthony Bourdain cu emisiunea sa de călătorii culinare de pe CNN, dar iată că măcar se caută următorul mare show de acest tip. Actorul Stanley Tucci prezintă o emisiune numită „Searching for Italy”, difuzată pe CNN şi axată pe specialităţi regionale, pregătite în bucătăriile familiilor din peninsulă, dar şi în restaurante.

În primul episod din serie Tucci călătoreşte în Campania, o regiune cu peisaj vulcanic, care are un rol important în alimentele consumate acolo. Se foloseşte mozzarella buffala, lămâi proaspete de pe coasta Amalfi, iar Stanley Tucci asistă la procesul de realizare a mozzarellei, ba chiar se şi implică în el. Procesul seamănă cu o magie. În italiană „mozzare” înseamnă a „a tăia calea”. Mozzarella trebuie amestecată continuu, apoi ţinută într-o baie de sare şi e cel mai bună când se mănâncă proaspătă, neavând nevoie de maturare.

Tucci ia contact şi cu profesorul Elisabetta Morro, care îl introduce în arta „Pizza fritta”, cu porc şi ricotta. În Scampia actorul din „Transformers 4” descoperă că uneori bucătăria italiană se combină cu cea din Balcani. Într-un alt episod vedem iepurele sălbatic de pe insulă din Ischia gătit ca acum sute de ani. Chef-ul Sal Del Riso ne încântă de asemenea cu un desert „lemon cake” spre final, cu extrem de multă cremă.

Episodul 2 din „Searching for Italy” îl vede pe Tucci la Roma, unde se gustă carbonara perfectă, dar şi desertul maritozzi, un fel de gogoşi italiene, în stil Bomboloni, uneori umplute cu brânză. Numele sau vine de la tinerii îndrăgostiţi şi miri, care îşi dădeau aceste preparate de patiserie ca semn de dragoste, ascunzând un inel înăuntru. Stratul de zahăr pudră se făcea în formă de inimă. Aceste gogoşi se prepară cu cocă moale şi dulce, ulei de măsline, zahăr, muguri de pin, stafide şi coajă de portocală confiată.

Emisiunea are 6 episoade, fiecare a câte 60 de minute. Tucci speră să ajungă în 20 de regiuni din Italia, după ce a vizitat 6.