Documentarul despre viaţa lui Anthony Bourdain, Roadrunner va sosi în cinematografe pe 16 iulie

0
1027

Anthony Bourdain a lăsat un mare gol în vieţile celor care îi urmăreau programele de călătorie şi gătit în 2018, atunci când s-a sinucis. Jurnalistul, scriitorul, chef-ul şi personalitatea TV Bourdain avea demonii săi, dar era şi un povestitor fantastic şi carismatic care ne-a dus prin programele sale pe tot globul. Acum viaţa şi cariera îi vor fi explorate de un film documentar, care debutează pe 16 iulie.

Este o producţie Focus Features şi se numeşte „Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain”. Filmul este regizat de către Morgan Neville şi va prezenta viaţa lui Bourdain, care a încetat din viaţă în 2018, la vârsta de 61 de ani. Expertul culinar a atins celebritatea internaţională atunci când cartea sa din anul 2000, „Kitchen Confidential: Adventures In the Culinary Underbelly” a ajuns best seller. Ulterior avea să devină gazda unor emisiuni de călătorie şi culinare, precum „A Cook’s Tour” pe Food Network, dar şi „No Reservations” pe Travel Channel.

Statutul de mega vedetă TV a venit odată cu emisiunea de pe CNN „Parts Unknown”. Episoadele sale prezentau într-o lumină nouă cultura din ţări mai puţin explorate sau din părţi ale lumii cu preparate inedite. „Roadrunner” va ajunge după cinematografe şi la CNN şi pe HBO Max, deşi nu e clar când se va întâmpla asta. Regizorul filmului a câştigat premiul Oscar în 2014 pentru documentarul „20 Feet From Stardom”, care prezenta experienta cântăreţilor cu rol de backing vocals în trupe.

Bourdain a apărut şi ca oaspete şi jurat la emisiunea „Top Chef”, în episoade speciale de sărbători. A avut şi dispute cu alţi bucătari celebri, precum Paula Deen, Bobby Flay, Guy Fieri, Sandra Lee şi Rachael Ray. A considerat mereu o problemă faptul că celebrităţile ajung peste noapte „chefi” şi nu sunt autentice persoanele respective. Era şi sarcastic cu privire la veganism şi activişti vegetarieni, considerând că stilul lor de viaţă este „nepoliticos” faţă de ţările sărace vizitate. A considerat mereu veganismul un lux al ţărilor bogate, în acelaşi timp subliniind că americanii mănâncă prea mult.

Episodul său cu Barack Obama şi cu incursiunea în Vietnam este unul legendar.