Am fost la inaugurarea lui Hilton Garden Inn, primul hotel dintr-un aeroport din România

1
2682

Pe 2 octombrie seara am aflat câteva lucruri inedite despre cel mai nou hotel Hilton din România: 1. nu i se deschid geamurile şi 2. nu are balcoane. Nu de alta, dar e în cadrul aeroportului Henri Coandă şi sunt reglementări stricte de securitate şi anti terorism. Avioanele trec foarte aproape, dar izolarea fonică e de excepţie. Cum a fost la deschidere aflaţi mai jos.

În prezenţa presei, bloggerilor şi a unor celebrităţi locale am avut ocazia să ne perindăm prin incinta hotelului. Deja a început să accepte rezervări şi avea clienţi, în special piloţi, stewardeze, dar şi oameni de afaceri. Hotelul Hilton Garden Inn este primul hotel dintr-un aeroport din România şi se afla la o aruncătură de băţ de aeroportul Henri Coandă.

Amplasare şi facilităţi

Este un proiect al lituanienior de la Apex Alliance Hotel Management şi a fost deschis în august, dar inaugurat oficial ieri. Pune la bătaie 218 camere şi este destinat în special segmentului business, dar şi personalului companiilor aeriene. Se află la doar 150 de metri de terminalul Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi spotterii vor fi super încântaţi să admire avioanele trecând aproape de geamul lor.

Aş vrea să subliniez că nu ai acces la acoperiş, nu ai voie să deschizi geamurile şi nu există balcoane la acest hotel. Camerele sunt din categoriile Superior sau Standard, dar sunt şi unele pentru persoane cu dizabilităţi. Camerele superior au paturi duble, iar cele standard un singur pat, dar există şi varianta unei mici canapele, dacă mai aveţi oameni care stau cu voi.

În cameră aveţi seif, iar baia include un walk in shower. Avem şi room service, mini bar (cafetieră in unele camere Standard) şi posibilitatea de a folosi o zonă cu maşini de spălat, plus o sală de fitness, ce are bandă de alergat, bile de yoga şi instrumente de forţă. Aş zice că avem camere relativ mici, dar cu toate dotările necesare. Apreciez izolarea fonică fantastică şi am avut câteva avioane care au trecut aproape de hotel, dar fără a fi auzite deloc, din cameră.

Sunt 5 camere de conferinţă mari, cu proiector şi sisteme de tele/video conferinţă, toate purtând nume de formaţiuni de nori (Altostratus, Cumulus etc). Aş remarca şi decorul restaurantului, cu lămpi în formă de elice de avion, dar şi sumedenia de tablouri de epocă reprezentând avioane din camerele de hotel.

Mâncare/meniu

Restaurantul este unul pe lung mai degrabă, cu zonă de bar cu vinuri, aparate de cafea profi şi profesionişti în alte cocktailurilor. Mai este încă un bar în zona din spate şi canapele generoase pe laturi. Acest restaurant se află imediat după recepţie la câţiva paşi de intrarea rotativă în hotel.

Chef Adrian Spătaru s-a ocupat de meniu, dar acesta nu a fost disponibil încă în varianta completă. Am avut totuşi gustări care au servit ca piese de puzzle pentru viitoarea variantă a meniului. Se pune mare accent pe carne premium de vită, dar şi fructe de mare. Am văzut multe gustări cu ouă de prepeliţă şi germeni de grâu, sau somon şi rucola.

Sunt şi creveţi în meniu, serviţi ca mini bites cu sos cocktail. A făcut senzaţie zona cu blocuri uriaşe de gheaţă, pe care tronau stridiile de sorbit, după ce le frecai bine cu sos picant, lămâie, lime sau ale sosuri la alegere. Am avut şi câteva pacheţele de primăvară care m-au surprins, pentru că erau de fapt pacheţele crocante cu o carne de vită (sau o pastă de ficat) care în combinaţie cu sos chili erau foarte gustoase.

Au fost şi smochine uscate cu prosciutto, bruschette, carne de porc feliată în ulei de măsline şi vinete coapte, toate stinse cu vin Purcari, prosecco sau bere Peroni. Am avut şi roşii uscate cu brânzeturi fine, caviar roşu alături de nuci şi o foaie de andive, plus mini hamburgeri de vită Angus. Am gustat şi o combinaţie interesantă de „tartă” de cartofi franţuzeşti acoperită cu o faşiută de porc.

La desert au fost macarons, mini tartine cu jeleu şi fructe de pădure şi reintepretări ale prăjiturilor clasice de cofetărie. Practic trebuie să reţii asta: meniu combină fructele de mare cu carnea premium. Meniul de room service este diferit de cel al restaurantului şi include salată de quinoa la 29 de lei, Thai Chicken Curry la 55 de lei sau spaghete cu ciuperci, roşii uscate, busuioc şi chilli la 48 de lei. Avem şi pulpă de raţă caramelizată la 78 de lei şi pentru răsfăţ un Ribeye Steak la 185 de lei.

Revenind puţin la eveniment am apreciat şi momentul artistic de după desert, în care doi dansatori au pus în scenă un dans interpretativ combinat cu cel clasic, rotindu-se mai ceva ca elicele avioanelor din aeroport.

Preţuri/disponibilitate

Se estimează că acest hotel va avea mai mereu un grad de ocupare de 60/70%, pentru că vor fi mereu curse aeriene şi piloţi sau echipaje care vor avea nevoie de cazare. Sau pasageri care au multe ore de aşteptat…. Preţul de pornire al unei camere este de 100 de euro, aproximativ. Mi se pare genul de business care nu are cum să eşueze, pentru că era mare căutare de locuri de cazare lângă aeroport.

Meniul mi se pare impecabil, dar nu îmi e foarte clar cum rămâne cu vegetarienii sau cei cu probleme cu glutenul. Nu ar strica şi ceva varietate mai mare la beri sau vin aş spune. De apreciat lista de zboruri afişată la recepţie, pentru a fi mereu la curent cu plecările şi aş fi pus una şi pe holuri spre camerele de hotel, dacă mă întrebaţi pe mine.

Altminteri un design minimalist şi utilitar pentru hotel şi camere, cu multe unghiuri drepte şi reflectând sobrietate şi eleganţă.

Galerie foto hotel Hilton Garden Inn aeroport Henri Coanda 2019: