Am încercat ciorbă de burtă cu calamar la „Noua Restaurant” din București

0
1193

🍽 Ziua bună dragilor și bine v-am găsit la un nou vlog pe canal! Astăzi o să ne facem de cap prin București, așa că o să mergem pe la Muzeul Satului și o să încercăm mâncarea lui Alex Petriceanu de la restaurantul Noua.

Muzeul Satului

Acest muzeu este situat în parcul Regele Mihai, și este un muzeu etnografic, care prezintă viața satului românesc. Ceea ce mi-a plăcut la acest muzeu a fost că se află pe malul lacului Herăstrău, și că este un punct turistic numai bun de relaxare. Muzeul Satului și-a deschis porțile în anul 1936 cu ajutorul Casei Regale a României și este creația folcloristului și sociologului Dimitrie Gusti.

Cine este Alex Petriceanu

Fost scrimer de performanță, și actual owner chef la Noua, este acel tip de bucătar care și-a descoperit pasiune pe drum, iar acum ne oferă faina experiență de bucătărie românească reinterpretată. Alex are în spate și experiența stelelor Michelin, pentru că a trecut pe la Noma(Copenhaga), iar în România a fost chef la Maize from the table.

Restaurantul Noua

Restaurantul îl găsești pe strada Popa Nan, într-o căsuță cocheta cu o terasă liniștită, care parcă te face să uiți că ești într-o junglă urbană. Am avut de ales între meniul de degustare din interior, care-ți oferă experiența completă, sau meniul de exterior cu 5/7 preparate.

Într-un final am ales meniul de exterior cu 5 preparate care a costat 90 de lei. În primă fază primești direct 4 preparate, așa că am fost răsfățat cu: ciorbă de burtă cu calamar, selecție de brânzeturi transilvănene, salată de icre cu turtă și somon în crustă de mălai cu mousse de usturoi.

Tot ce pot să vă spun este că toată mâncarea a fost de 10, exact ca nota Nadiei Comăneci, dar ce m-a dat pe spate a fost ciorba de burtă cu calamar. Acest preparat îți păcălea efectiv creierul, datorită texturii calamarului și gustul ciorbei, unul usturoiat și acrișor în același timp. Ceea ce e fain la acest restaurant este că încercând aceste meniuri, practic te întorci în copilărie, și-ți aduce aminte de mâncarea mamei sau a bunicii.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră.

🟢 SITE: https://nouarestaurant.ro/
🔵 FACEBOOK: https://www.facebook.com/NOUA.bucatarieromaneasca/
🟣 INSTAGRAM: https://www.instagram.com/noua.bucatarieromaneasca/
🟡 ADRESĂ: 7 Popa Nan Street, Bucharest
🟠 MAPS:
🔴 COMENZI (Tazz, Glovo, Foodpanda, Takeaway, Bolt Food)
🟤 MAIL: [email protected]
☎ TELEFON: 021 794 3294

#Restaurant #NouaRestaurant #Bucuresti

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239