Amalgam Zexe Concept este un inedit restaurant 3 în 1, care combină o cafenea-cofetărie, restaurant şi florărie

0
673

Am mai auzit de businessuri 3 în 1, dar nici unul aşa original, riscant şi inedit ca Amalgam Zexe Concept. Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe a lansat în această lună Amalgam Zexe Concept, un restaurant combinat cu o cafenea-cofetărie şi florărie.

A fost nevoie de 3 luni pentru a fi amenajată această locaţie, care are o capacitate de 78 de locuri. Designul poartă amprenta lui Sebastian Barlica, iar investiţia a fost de 100.000 de euro. Restaurantul are la bază un meniu gourmet, premium, cu pate de ficat de raţă, cognac şi nucşoară, sau vinete cu maioneză din porumb. Sunt şi interpretări inedite ale unor preparate altminteri banale, unde cheia este ingredientul premium.

Şniţelul este din carne de cerb aici, iar piureul se face cu unt de capră. Ciorba de perişoare e făcută din carne de porc de Mangaliţa şi aşa mai departe. Până şi pizza pe care nu te-ai aştepta să o vezi în meniu include ingrediente ceva mai high class, precum piept de raţă, ragu de cerb şi brânză de burduf. Amalgam Zexe Concept include o cramă şi o verandă, acoperite cu verdeaţă, iar aici contribuie şi florăria Zexe.

Acea parte a businessului este proiectul realizat de floristul Diana Consulea, care are un deceniu de experienţă în domeniu plus studii la şcolile Floral Design School din Olanda. Secţiunea de cafenea şi cofetărie include deserturi create de cofetarul Ana Consulea şi Zexe Braserie. Aici se merge pe conceptul takeaway, iar designul deserturilor le face uşor de transportat. Câteva exemple sunt cheesecake fără zahăr, Foret Noir, prăjituri cu foi, tarte cu fructe şi Le Petit Antoine. Sunt şi 3 Shok-uri şi o gamă de Huggie – checuri de mari dimensiuni la felie.

Amalgam se află pe Calea Dorobanţilor nr. 239, Piaţa Charles de Gaulle şi preţul mediu este de 131 de lei.

Sursa foto