România pe un surprinzător loc 4 mondial în TOP-ul Gastronomic Global alcătuit de celebra publicație TasteAtlas

0
5536
Bucătăria românească

Astăzi avem un material mai special în care vorbim despre bucătăria românească și despre cât de populară este aceasta la nivel global. Totul este pus pe seama noului top din luna iunie publicat de TasteAtlas, un top al celor mai bune bucătării din lume.

Înainte de toate, aș vrea să clarific faptul că TasteAtlas este o enciclopedie de arome, un atlas global al mâncărurilor tradiționale, ingredientelor locale și al restaurantelor autentice. Platforma a catalogat peste 10000 de feluri de mâncare și băuturi din întreaga lume. Acum vedem cum se prezintă clasamentul celor mai bune bucătării din lume în luna iunie.

Bucătăria românească

Așa cum spuneam și în titlu, bucătăria românească este aproape de podium. Ocupă în luna iunie poziția cu numărul 4 în clasamentul celor mai bune bucătării din lume, care numără 50 de țări. Primul loc este ocupat de Italia, cel secund de Grecia, iar bucătăria spaniolă este pe 3.

Bucătăria românească

Urmează bucătăria românească pe locul 4, apreciată iată suficient de mult încât să ajungă în acest top global, peste nume mari din lume. Aflăm că această clasificare este făcută în funcție de un rating. Scorul obținut de 4.57 vine de la notele acordate de către utilizatori celor mai bune 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare din țara cu pricina, aici fiind România.

Avem și o hartă cu cele mai apreciate preparate culinare din România mai sus.

Iată și top cele mai apreciate preparate locale:

  1. Mititei
  2. Cozonac
  3. Borș
  4. Pască
  5. Mămăligă
  6. Ciorbă de burtă
  7. Ciorbă de fasole
  8. Ciorbă de pui
  9. Drob
  10. Covrigi

Așadar, micii rămân favoriții publicului, parte din bucătăria românească și care iată aduc locul 4 pentru țara noastră în acest clasament. Din topul preparatelor lipsesc sarmalele, iar legat de clasamentul TasteAtlas, avem pe reddit și câteva comentarii memorabile pe care vi le las mai jos.

„Am avut noroc că dacă intra piftia în top 30 eram la coada clasamentului.”

„A apărut sondajul fix după ce mi-am început eu cariera de bucătar? Ok.. nu insinuez nimic, zic doar că e dubios.”

„MICI CU CARTOFI FRIPȚI ȘI BERE, TOP 4.”

„Bucătăria franceză este overated.
Cea mexicană și portugheză? Buna dar nu cred ca la majoritatea lumi iar place. In schimb bucătăria Românească se încadrează ușor la „comfort food”.
Again depinde de gustul fiecăruia.”