VINO – Festival de Gastronomie Urbană debutează pe 9 iunie la Sibiu

0
441

În acest weekend cei care se află în Sibiu au o nouă destinaţie şi ea se numeşte VINO. Numele complet al evenimentului street food este VINO – Festival de Gastronomie Urbană şi el se desfăşoară între 9 şi 12 iunie în Parcul Tineretului Sibiu. Intrarea este liberă.

Festivalul include ateliere şi activităţi pentru copii, dar şi concerte în fiecare seară. Zeci de food truck-uri sunt pregătite şi mărturisesc că unele denumiri de pe listă sunt noi şi pentru mine, care le cam ştiu de la alte evenimente street food. Îi avem pe cei de la TRIB, care se ocupă cu beef tacos, chicken tacos, veggie tacos, burrito şi cartofi prăjiţi spre exemplu. Şi-au anunţat prezenţa şi cei de la Crispyteria Foodtruck, care pregătesc citez „bucăţi picante şi crocante din piept de pui cu cartofi prăjiţi şi sos aromat şi fin de maioneză cu usturoi”.

La desert vor contribui cei de la Mr. Cannoli, care îşi parchează truck-ul în Parcul Tineretului din Sibiu începând cu 9 iunie. Cannoli lor cu fistic sunt demenţiale, vă spun de pe acum. Evident nu lipsesc cei de la Plescaviţa Van, care nu cred că au ratat nici un eveniment de Street Food. I-am văzut şi la Summer Well, ba chiar şi la concerte rock de la Arenele Romane din Bucureşti. Food Truck Bistro del Puerto ne aduce tapas şi jamon serrano, chorizo şi sangria, iar Gyros Van ne transporta în Grecia, cu opriri orientale prin falafel, humus şi sănătoasă salată grecească. Evident sunt şi gyros-uri cu sos ţaţichi.

Nu lipsesc aromele indiene de Tandori Chicken, de la IndiVan Food Truck, iar Chef Munti, care tocmai a fost la SAGA vine cu truck-ul sau multicolor cu burrito, taco de Juarez, quesadilla, Nacho Dia de Los Muertos. Până acum au fost confirmate 17 food truck-uri, inclusiv Thaice Cream, The Folk Wagon, Atelier de Paste, Bătrânu Sas, SchassBurger Food Truck şi Curcanul Înfoiat. Tot acolo se vor afla şi specialiştii vinului de la Wine Not – Wine Bar.

Ca muzică îi avem pe cei de la Umbra confirmaţi pentru un recital pe 11 iunie. Vor mai cânta sau mixa Colarie, Funnky Drop, STF, The Different Class, Sea Section. Concertele au loc zilnic, între orele 17:00 şi 23:00. Va fi şi un Kids COrner, o zonă pentru cei mici, pentru aventură şi creaţie, cu tobogane, ateliere şi activităţi distractive.

Detalii la zi găsiţi aici.