Asia Fest 2017 reuneşte la Romexpo exponenţii culturii şi bucătăriei asiatice

0
1961

Pasionaţii de cosplay japonez, de operă chineză şi de bucătărie asiatică vor găsi un punct de reunire în acest weekend. Între 24 şi 26 noiembrie, în Bucureşti la Romexpo are loc Asia Fest 2017, unde vor participa printre altele şi campionii mondiali Kendama.

Aceasta este ediţia numărul 5 a evenimentului Asia Fest, care include 3 zile de spectacole cu muzică, dansuri şi teatru asiatic. Evident vor exista şi ateliere, expoziţii şi demonstraţii culinare şi de virtuozitate. Intrarea costă 5 lei, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit. Pe 25 noiembrie a avut loc Ziua Naţională Depozitul Kendama, concurs pentru cei pasionaţi de faimosul joc de agilitate.

Totuşi, cum noi suntem un site de degustări, ne vom axa pe latura culinară. La Asia Fest 2017 se pot gusta preparate japoneze, marca Chef Tiberiu Punkosti, de la Roka Events. Tiberiu este un pasionat al „alchimiei culinare”, specializat pe bucătăria orientală, mai ales cea japoneză. Veţi găsi la standurile de la eveniment ineditul taco în stil japonez cu kimci şi carne sau taco vegetarian.

Vor exista multiple varietăţi de sushi, iar demonstraţii culinare vor putea fi văzute şi de la chefii John Menumorut, Robert Petrescu (câștigător ultima ediție Masterchef) și Nori Yakitori. O noutate pentru această ediţie este alăturarea restaurantului Harbin, cu preparatele sale speciale. Meniul sau include pachetele de primăvară, pui Shanghai, colţunaşi, dar şi orez cu legume şi tort de beaza cu îngheţată prăjită.

Fiind un show oriental, nu lipseşte cafeaua turcească sau creaţiile artistice de la Centrul Turc Yunus Emre. Îngheţată thailandeză care a făcut senzaţie la Street Food Festival revine, sub formă de iRolls, cu un stand dedicat. Este servită cu ajutorul unei plite de oţel, răcite până la minus 25 de grade, apoi amestecată, întinsă şi strânsă sub formă de rulouri.

Biletele se pot cumpăra de la intrare, iar Asia Fest are programul de la ora 10:00 până la ora 20:00.

Sursa foto