Asian Food Fest revine la Bucureşti, în Parcul Titan începând cu 8 iulie 2022

0
5202

Asian Food Fest a avut loc ultima dată în 2019 în Bucureşti, în Parcul Titan, iar acum revine la 3 ani de la acel eveniment. Evenimentul este dedicat exclusiv bucătăriei asiatice şi va avea loc între 8 şi 10 iulie în parcul bucureştean din sectorul 3, cunoscut şi ca IOR sau Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Ne apropiem deja de un deceniu de Asia Fest, prima ediţie având loc în 2013. Asian Food Fest are câteva pentru iubitorii de mâncare asiatică, fie că vorbim despre mâncare indiană, chinezească, japoneză, thailandeză sau coreeană. Intrarea este liberă pentru vizitatori, care vor găsi standurile în zona scenei de lângă lac, aproape de intrarea cu globul pământesc şi statuia aceea impunătoare în formă de cal. Veţi putea degusta ramen, creveţi tempura, street food japonez, bulgogi şi kimchi coreean, dar şi pacheţelele de primăvară clasice şi colţunaşii chinezeşti.

Sunt şi preparate turceşti, de la cig kofte la plăcinte shuberek, dar şi tikka masala şi butter chicken din India. Din Siria ne vin plăcinte şi dulciuri cu arome locale, iar din Thailanda aşteptăm îngheţată pe plită rece, care a făcut senzaţie la Comic Con şi nu numai. Se anunţă şi preparate libaneze, dar şi băuturi tradiţionale: sake, limonadă, cafea şi ceai turcesc, ceai indian, bere japoneză şi ceai verde chinezesc.

Pasionaţii de gastronomie vor asissta la sesiuni de gătit live, unde vor vedea cum se prepară feluri tradiţionale coreene, inclusiv ineditul kimbap, adică sushi coreean. Veţi primi şi sfaturi despre cum puteţi pregăti astfel de minunăţii acasă. În plus, există şi o zonă de târg, unde poti cumpăra condimente şi ingrediente, sos pentru raţa Peking şi pui Teriyaki, conserve greu de găsit în comerţ şi poate în sfârşit nişte wasabi autentic.

Pe partea culturală avem proiecţii de film, muzică live, spectacole de dans, concursuri, dar şi ateliere legate de arta culinară şi mirodenii. Vom vedea o ceremonie coreeană a ceaiului, dansuri indiene şi o paradă de costume din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Afghanistan. Cireaşă de pe tort? Dansurile k-pop. Detalii găsiţi aici.