Banjo Jack este un nou restaurant cu specific american, deschis la Bucureşti

0
6131

Chiar dacă zilele acestea ne gândim mai mult la piftie şi sarmale decât la burgeri, există mulţi români care preferă să îşi întrerupă postul pentru un hamburger de calitate. Ca atare nu mă miră că a crescut numărul restaurantelor cu specific american din Bucureşti, unul nou fiind inaugurat în această săptămână. Se numeşte Banjo Jack şi este aproape de Foişorul de Foc din zona Iancului.

Banjo Jack a fost deschis în urma unei investiţii de 250.000 de euro, realizată de un fond de investiţii românesc. Se află pe strada Iancu Căpitanu nr. 26 şi are 10 angajaţi pentru început, dar pe viitor ar urma să ajungă la 40. Judecând după amplasarea de pe hartă, e aproape lipit de El Torito şi ia locul lui Les Ottomans, care ştiu că devenise restaurant peruan pentru o perioadă (sau trebuia sa devină).

Acest nou restaurant are specific american, fiind inspirat de locaţiile din oraşul Chicago. Reţetele vin de sub bagheta lui Chef Paco Ruiz, care deţine 8 restaurante în Chicago. 120 de locuri sunt disponibile la interior, iar în meniu găsiţi burgeri, pulled pork, coaste, salată coleslaw şi cartofi prăjiţi cu parmezan.

Sunt şi antre-uri în meniu, precum calamari prăjiţi, taco, mac and cheese sau flat bread. Burgerii au aromă de whisky, brie şi chutney, dar există şi o variantă veggie. Un burger costă în jur de 33-36 lei, un antre în jur de 18 lei şi un steak de la mama lui 56-77 lei. Chilli con carne la 26 lei îmi sună OK. Revenim cu impresii când o să degustăm preparatele localului.

Sursa foto