Berăria H organizează o sesiune „Făcem Zacuscă” pe 29 şi 30 septembrie; Iată detalii

1
1218

Berăria H organizează încă o ediţie a evenimentului „Facem Zacuscă”, de această dată pe 29 şi 30 septembrie. 10 reţete diferite vor fi puse la treabă la cea mai mare berărie din Europa de Sud-Est. Avem detalii mai jos.

În weekendul ce urmează, începând cu ora 10:00 şi până la ora 23:00 se va pregăti live zacuscă în cantităţi uriaşe. Totul se petrece la Berăria H şi cei prezenţi pot servi câteva felii cu zacuscă proaspătă la faţa locului, dar pot lua şi pentru acasă (borcanele sunt pregătite). 10 grătare vă aşteaptă de asemenea, plus 30 de bucătari şi există şi evenimente indoor în prima zi de festival.

Pentru cei mici are loc teatru pentru copii, cu piesa 101 Dalmaţieni, iar de la ora 19:00 are loc un concert Compact B. După ora 22:00 se lasă cu „White Nite All Night Party”, cu Mark Stam, Nicoleta Nucă şi M.D. Evenimentul cu zacuscă a avut loc şi acum 2 săptămâni, când s-a lăsat cu 10 tone de zacuscă pregătite în ceaune mari de tot. Zacusca lipovenească a fost vedetă, cunoscută şi ca zacuscă de peşte.

Mai există şi zacuscă de ciuperci, ardei graşi, vinete şi multe alte feluri. Multă lume crede că zacusca este un preparat pe bază de legume şi care se conservă pentru la iarnă. De fapt se poate face din orice legume şi uneori i se poate adăuga şi carne. Este un preparat balcanic, care include vinete coape, gogoşari sau ardei roşii sau kapia, copţi evident, ceapă tăiată şi roşii, ciuperci, morcovi plus condimente, ca foi de dafin, sare şi piper.

Ruşii lipoveni au creat zacusca de peşte, care include şi somn sau salău, ulei, rădăcini de pătrunjel, roşii, ceapă, ardei roşu şi un pahar de vin.