Burger King a lansat un burger vegan pe bază de fasole, cu ocazia lui Veganuary

2
1050

Înainte de a vă spune despre noul burger vegan de la Burger King, trebuie să recunosc că nu ştiam că există Veganuary. Ştiam de „Sober October” de mustaţa din „Movember” sau de „Black History Month”. Ei bine, ianuarie ar fi luna mâncatului vegan sau vegetarian. Cu această ocazie Burger King a lansat un burger vegan în Marea Britanie pentru prima oară.

El soseşte la un an după eşecul numit Rebel Whopper, care era realizat din soia şi nu era chiar vegan, fiind gătit pe acelaşi grătar ca şi carnea de vită şi peştele. Noua variantă de sandviş include două chiftele vegetale pe o chiflă cu susan, alături de o frunză de salată şi roşii. Începând cu 11 ianuarie gigantul american va vinde în Marea Britanie un burger 100% vegan, realizat pe bază de fasole. Are şi ketchup şi maioneză vegană. Va costa 4.59 lire sterline, adică în jur de 24 de lei.

După problemele cu acel burger de soia de anul trecut, BK a lansat un Halloumi King Burger, care deja se găseşte şi la noi sau cel puţin poţi lua un wrap cu halloumi. Veganuary vine şi cu o provocare, de a mânca vegan o lună întreagă, care are deja peste 125.000 de adepţi în UK. La nivel global jumătate de milion de persoane au renunţat la carne şi lactate cel puţin o lună. Şi Subway a început anul lansând preparate vegane, precum TLC (Tastes Like Chicken), dar şi Vegan Double Choc Cookie.

Între timp Domino’s a lansat deja pizza cu „pui” vegan şi nuggets. Pe plan local Burger King a lansat un meniu de mic dejun târziu în decembrie, iar tot în decembrie apărea Bacon Cheddar King, care sună bine pe hârtie, dar în realitate… nu prea.