După o perioadă de speculaţii şi apariţia unor listări de joburi, iată că Burger King a confirmat revenirea în România. Restaurantele de la noi vor fi operate de polonezii de la AmRest, care au anunţat că vor reveni în ţara noastră la final de lună septembrie.
Încă nu avem date clare despre locaţie, dar aş paria pe o zonă centrală sau un mall. În general Băneasa Shopping City e aleasă pentru debuturi, cum a fost şi la Taco Bell. Ar fi şi zona Victoriei unde a debutat Subway. Poate se mizează pe nostalgie şi se întoarce Burger King la Piaţa Romană, mai ales că spaţiul Oro Toro de acolo a fost închis.
În acest moment singurul BK de la noi e în aeroport, la plecări, dar trebuie să ai bilet de avion să mănânci acolo şi e un pic mai piperat ca preţ. Burger King a început să recruteze angajaţi pentru noul restaurant, oferind de la 1750 lei net pentru lucrătorii din restaurante şi salarii între 2500 şi 3800 de lei pentru manageri.
Ni se promite un design digital şi modern pentru noul restaurant, cu un sistem digitalizat. Mă aştept să avem acele chioşcuri cu ecran tactil ca la McDonald’s, care vor creşte viteza procesului de comandă şi ridicare. Eu sunt curios în cât timp ajunge la noi burgerul cu „carne” sub formă de chiftea vegană de la Impossible Foods. Burger King vrea să deschidă în jur de 200 de restaurante în perioada următoare la nivel european.
Sunt planuri mari pentru Europa Centrală şi de Est.