Burger King te cheamă să vezi un clovn dubios în băile restaurantelor sale din ţările nordice (Video)

0
248

Burger King este regele viralelor din ultimul an şi dacă mă gândesc numai la Whopperul cu mucegai, coroanele de distanţare socială sau măştile cu comanda ta pe ele îmi dau seama că au un departament de PR puternic. Niciodată nu s-au ferit de înţepături cu McDonald’s, pentru că au cumpărat chiar acele McCoins aniversare la 50 de ani de Big Mac, oferind Whopperi la schimb. Acum ironizează mascota McDonald’s cu un spot horror de Halloween.

Conceptul vine din zona nordică a Europei, iar clienţii BK sunt invitaţi în baia restaurantelor, unde pot spune de 3 ori “canceled clown” în oglindă. Apoi urmează un moment horror, în care se sting luminile şi apare un clovn cu păr roşu şi faţa albă, aluzie la “IT” al lui Stephen King, dar şi la Ronald McDonald. El apare în reflexia oglinzii modificate de către BK în acea baie. Totul se face prin recunoaştere vocală, sistemul fiind conectat la un panou în spatele oglinzii (Smart mirror) şi la sistemul de iluminare al camerei. Suedia şi Danemarca vor să crească traficul în restaurantele afectate de pandemie prin artificiul cu clownul din baie.

Acea idee de a rosti de 3 ori numele unei creaturi pentru a o invoca provine din legenda lui Bloody Mary. Am tot văzut-o în filmele horror şi vine la fix pentru Halloween. Burger King a mai atacat McDonald’s în trecut şi printr-o campanie augmented reality care dădea foc virtual panourilor cu reclame ale rivalului. BK a mai avut artificii de PR de Halloween, inventând un sandviş special care dă coşmaruri şi oferind chiar burgeri gratuiţi celor care se îmbracă în clovn de Hallowen.

În SUA sunt oferite acum preparate gratuite clienţilor care comandă de pe mobil şi vizitează un restaurant abandonat Wendy’s sau McDonald’s.