Burger viral la Timişoara de la Duba cu Mâncare: burgerul Jandarm cu carne bătută

0
1853

Pentru că în ultima vreme au fost multe festivaluri de mâncare stradală şi bere la Timişoara, tot mai multe food truckuri s-au perindat prin oraşul de pe Bega. Unul dintre ele a ajuns viral, după ce a propus publicului un „burger Jandarm” la festivalul de bere Craft ART Tm din weekendul trecut. Ce are acesta special aflaţi mai jos.

În primul rând e clar în ce direcţie face referire acest preparat: protestele de pe 10 august şi intervenţia violentă a jandarmilor din Bucureşti. Ultimul festival al berii de la Timişoara a viralizat acest burger de la Duba cu Mâncare.

Vedeta se numeşte „Burgerul Jandarm” şi descrierea sa sună astfel:

„Carne vita bătută cu pulanul, ceapă, sos picanto-lacrimogen, roşii, salată, bacon, ou, ceddar, cartofi prăjiţi, sos BBQ”

Până şi preţul este comic, „6 Jet(oane)”. Nu ştiu exact ce înseamnă asta în lei, dar la ultimele festivaluri de muzică la care am fost eu jetoanele erau 6-7-8 lei, cel puţin în Bucureşti. Ar fi cam mult 48 de lei pentru un burger, deci cred că e mai degrabă un 5 lei per jeton. Amuzamentul a continuat atunci când Duba cu Mâncare a rămas fără burgeri, care erau sold out. Au fost înlocuiţi cu „Janderameriţă Picantă cu piept de pui”.

E vorba despre nişte chicken nuggets, cu sos salsa, bulete brânză, roşii, ceapă şi salată, la 5 jetoane. Menţiunea casei? „Nu are ciuperci”. Asta îmi aminteşte de prăjiturile comice de la Bistro Matrioshka, care erau cu suspendare şi condamnare.

Sursa foto