Cel mai cool vin al momentului este albastru şi se numeşte Vindigo; Vine din Spania

0
2199

Aţi avea curajul să beţi un vin de culoare albastră? Aparent în lumea vinurilor face multe valuri noua specialitate de vin turcoaz Vindigo, din Spania. A fost inaugurat în orăşelul Sete din sudul Franţei, acolo unde au ajuns primele 2000 de sticle de licoare Chardonnay albastră.

Vinul este filtrat prin pulpa de struguri roşii, iar secretul este pigmentul natural antocian, cel care duce la această nuanţă albastră. Rene Le Bail este antreprenorul care se ocupă de acest vin spaniol şi a primit recent 35.000 de comenzi. Cei care au degustat vinul albastru afirmă că le aminteşte de dulciuri din cpopilarie. Culoarea inspiră vară, mare şi distracţie.

O podgorie din zona sudică a Spaniei Almeria a fost reconvertită pentru a putea produce acest vin. Are o uşoară aromă de cireşe, fructul pasiunii şi zmeură. Spaniolii nu sunt la prima ispravă, pentru că în 2016 startupul spaniol Gik a creat un vin cu o nuanţă „safir”. Pe atunci eticheta de „vin bleu” a făcut ca autorităţile franceze să îl eticheze inadecvat şi a fost un eşec.

Antreprenorul care a produs Vindigo a evitat clasificarea de „roşu”, „alb”, „rose”, alegând pur simplu „Vindigo” şi atât. O sticlă costă 12 euro şi comenzile au început să vină din Belgia, Franţa, Germania, ba chiar şi Rusia şi China. Toate supermarketurile mari au fost refuzate, iar Franţa e principala ţintă, la micii comercianţi. Experţii în vincultură afirmă că aroma e puţin prea puternică pentru cunoscători.